Άκης Σκέρτσος: Βέρτιγκο

Toυ Γ. Λακόπουλου

Αν ο Σκέρτσος αγρίεψε τον «μουλωχτό» καθηγητή, κακά ξεμπερδέματα για τον Μητσοτάκη…

Βρίσκεται ο Σωτήρης Τσιόδρας πίσω από την ελεύθερη πτώση Μητσοτάκη;

Έβαλε το δάκτυλό του στη δημοσιοποίηση της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα; Ως εκδίκηση για τη μειωτική αντιμετώπισή του ως «Σωτήρη»…

Έτσι δείχνει να το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση: σαν την πιο διαστροφική στόχευση από τη Μεταπολίτευση.

Με τρικυμία εν κρανίω οι υπουργοί προσπαθώντας να διασώσουν τον Πρωθυπουργό, τον… «δίνουν». Πρώτα ο πορτ παρόλ του και μετά μια υπουργός του.

Μπρος γκρεμός: δεν ήξερε την έρευνα. Δηλαδή παίρνει αποφάσεις για το πιο κρίσιμο πρόβλημα της θητείας του αγνοώντας το βασικότερο επιστημονικό ντοκουμέντο, με την υπογραφή του πιο στενού συνεργάτη και «φίλου» του.

Τον έχουν γραμμένο οι πλέον αρμόδιοι: ο υπουργός Υγείας, ο Τσιόδρας, οι λοιποί σύμβουλοί του δεν τον ημερώνουν ούτε για τα στοιχειώδη.

Άρα δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στα νοσοκομεία επί COVID και τσαμπουνάει αβασάνιστα τις μπαρούφες που σκαρφίζονται οι λογογράφοι του.

Πίσω ρέμα: ήξερε. Άρα ψεύδεται στη Βουλή για το ίδιο πρόβλημα. Και ψεύδεται διπλά: δεν ισχύει ότι «ακούει τους επιστήμονες»- αφού ο πιο αρμόδιος του υπέδειξε αποφάσεις που δεν πήρε ποτέ.

Εκεί που το κλίμα γίνονταν όλο και πιο στραβό, το έφαγε και ο Άκης Σκέρτσος.

Σε εγρήγορση ως «αυτοφοράκιας» που απολογείται στη θέση του αφεντικού, προσπάθησε να απαξιώσει την έρευνα και απαξίωσε τον Τσιόδρα και τον Μητσοτάκη ταυτόχρονα.

Ο Νο1 υπουργός Επικρατείας και πρώτος τη τάξει υπασπιστής στο μέγαρο Μαξίμου, πήγε να κάνει τον έξυπνο και τα έκανε μαντάρα..

Πρώτα είπε ότι τα ζητήματα που θίγει η έρευνα Τσιόδρα –Λύτρα «έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Μόνο που «πριν τη εκπόνηση της μελέτης», δεν υπήρχαν εκατόμβες νεκρών. Άρα κι αυτός «δίνει» τον Μητσοτάκη υπονοώντας ότι ήξερε, αλλά …από μόνος του.

Μετά πρόσθεσε ότι «αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη ,είναι αδιάφορο-δεν τη γνωρίζαμε».

Ποιοι δεν την «γνώριζαν»; Ποιος νοιάζεται τι γνώριζε ο Σκέρτσος και οι λοιποί θαλαμοφύλακες;

Το ερώτημα είναι αν τη γνώριζε ο Πρωθυπουργός.

Η πρωθυπουργία δεν είναι συλλογικός θεσμός. Όταν ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός απαντάει ως …Πρωθυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κάτι δεν πάει καλά με τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση « λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις» και «αξιολογεί όλα τα στοιχεία» συμπεριλαμβάνει και τη συγκεκριμένη έρευνα- αφού δεν την εξαιρεί.

Εδώ έκανε το μοιραίο λάθος: πάτησε τον Τσιόδρα στον κάλο λέγοντας ότι η δουλειά του είναι «ζήτημα ήσσονος σημασίας»- για τον Πρωθυπουργό του και Θεό του.

Αν ο Σκέρτσος αγρίεψε τον «μουλωχτό» καθηγητή, κακά ξεμπερδέματα για τον Μητσοτάκη..

Κακός σύμβουλος ο υπουργός σε βέρτιγκο.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR