Ένας “εκβιασμός” και μια παγίδα για τον Καραμανλή

Ότι το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί για την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο ” Ιδρυμα Καραμανλή” προκύπτει από πολλές ενδείξεις. Μία ήταν η σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναφερθεί στον ιδρυτή της ΝΔ μετά από… χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός έχει λόγους να φοβάται. Η προηγούμενη ομιλία Καραμανλή στο “Βελίδειο” τίναξε στον αέρα την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά.

Σε ιστοσελίδα που υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη- τα “Παραπολιτικά”, του Ομίλου Μαρινάκη- εμφανίσθηκαν τις τελευταίες μέρες κάποιες εκτιμήσεις που βάζουν σε σκέψεις.

Σύμφωνα με αυτές ο Καραμανλής, αλλά και ο Σαμαράς είναι σχεδόν κολλητοί με τον Πρωθυπουργό. Στον πρώτο μάλιστα αποδίδονται και … έπαινοι για τον Μητσοτάκη.

Διαβάζουμε π.χ.: “Ο Κώστας Καραμανλής, αναγνωρίζοντας μεν τις δυσκολίες, μιλάει πολύ θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δε Μεσσήνιος, που είδε «δικά του παιδιά» να παίρνουν θέσεις στην κυβέρνηση, έχει κάθε λόγο να κρατάει αποστάσεις από όσους επιχειρούν να ασκήσουν κριτική στις επιλογές”- του ίδιου του Πρωθυπουργού..

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι “για τα εσωκομματικά της ΝΔ είναι η πιο ήρεμη περίοδος”. Και αποδίδει στον Καραμανλή ότι χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη ” τίμιο παίκτη και όσα λέει τα εννοεί”.

Η ιστοσελίδα μιλάει για “κίνηση μεγάλου συμβολισμού” ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα “φιλοξενήσει” τον αρχηγό της Ν.Δ. στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», σε μια προσπάθεια σύζευξης Νεοκαραμανλισμού – Νεομητσοτακισμού.”

Το “χοντραίνει” μάλιστα περισσότερο σημειώνοντας ότι ” οι δύο οικογένειες, εξάλλου, ποτέ δεν ήταν καλύτερα από σήμερα”.

Οσοι ξέρουν προσωπα και πράγματα στη ΝΔ σημειώνουν ότι αυτές οι αναφορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ερμηνεύονται ως προειδοποίηση για τον Καραμανλή και ταυτόχρονα σαν παγίδα: να μην συμπεριλάβει στην ομιλία του αιχμές για την πολιτική Μητσοτάκη.

Να ωραιοποιήσει την κατάσταση στις σχέσεις τους και στην αντιμετώπιση της ΝΔ και του ιδρυτή της από το “σύστημα Μητσοτάκη”.

Κατά πόσο ο ” εκβιασμός” -που υποκρύπτεται- θα πιάσει θα φανεί στην πράξη. Ο Καραμανλής πάντως δεν είναι πολιτικός που δέχεται υπαγορεύσεις. Ειδικά από το Μητσοτακέικο και τους χορηγούς του.