Έχει πολλά να αποδείξει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ…

ΦΩΤΟ: ΙΑTRONET

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Με ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα ξεκινά  τη θητεία του ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης:

Απαντώντας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γεράσιμου Γιακουμάτου, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Σωτήρης Μπερσίμης δεν αρνήθηκε ότι έχει εργαστεί στο παρελθόν για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιρειών. Απαντώντας στην ίδια διαδικασία σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του «Ποταμιού» Κώστα Μπαργιώτα, ο ίδιος δεν έκρυψε το γεγονός ότι το όνομά του είχε «διαρρεύσει» πριν ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την «επιλογή» του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Να σκεφθεί κανείς ότι ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλης Χλέτσος είχε απορριφθεί για την θέση του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ, επειδή κάποιοι τον «κατηγόρησαν» ότι είχε διανεργήσει μία… «μνημονιακή» μελέτη για λογαριασμό του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη!

Ο Μιχάλης Χλέτσος ήταν επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Υγείας εμπόδισε τον διορισμό του στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ και προέκρινε τον διασυνδεδεμένο στο παρελθόν με φαρμακευτικές εταιρείες Σωτήρη Μπερσίμη…

Δεδομένου ότι επίκειται στον ΕΟΠΥΥ να αρχίσει να λειτουργεί η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τις τιμές αποζημίωσης των συνταγογραφουμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ο Σωτήρης Μπερσίμης καλείται να αποδείξει εμπράκτως ότι δεν έχει καμία σημασία η προηγούμενη επαγγελματική του διασύνδεση με φαρμακευτικές εταιρείες. Ευχόμαστε να το αποδείξει πανηγυρικά!

Κι αυτό, όσο κι αν έχει απόλυτο δίκιο ο βουλευτής του «Ποταμιού» Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος ανέφερε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι η επιλογή Μπερσίμη για τον ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει ούτε ίχνος αξιοκρατικής διαδικασίας…