Αθανάσιος Πλεύρης: Σχέδια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Πλεύρης έχει επιβαρυμένο πολιτικό προφίλ, όπως προκύπτει από τη διαδρομή του. Τώρα γίνεται φανερό ότι η υπουργοποίησή του, δεν ήταν άσχετη με τα σχέδια του Μεγάρου Μάξιμου να μπαζωθούν οι υπόγειες διαδρομές της πολιτικής με τη Νοβάρτις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει υπουργούς που λειτουργούν ως πολιτικές οντότητες- όπως ορίζει το Σύνταγμα : «την κυβέρνηση αποτελούν ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί».

Όσοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο δεν έχουν περιθώριο να εφαρμόσουν την πολιτική τους στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων, που έλαβαν την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Εκτελούν, με δουλικότητα , όσα αποφασίζει ο ιερατείο του μεγάρου Μαξίμου: εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες και μετακλητοί υπάλληλοι.

Σ αυτό το σύστημα παρα-διακυβέρνησης ο Αθανάσιος Πλεύρης είναι ο ιδανικός εκτελεστής βουλήσεων του πρωθυπουργικού κέντρου.

Καθώς είναι ο αδύναμος κρίκος από τη τριάδα που εκπαίδευσε ο Καρατζαφέρης στον ΛΑΟΣ – ο Βορίδης και ο Αδωνις μέχρι και ως δελφίνοι πλασάρονται- δεν έχει περιθώριο να μην συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις.

Σ αυτόν το πλαίσιο κινεί τις διαδικασίες για αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου από τη Νοβάρτις.

Χρόνια μετά τις αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αφού η κυβέρνηση έγινε βούκινο στην Ευρώπη, από τον Κύρτσο.

Η αγωγή Πλεύρη αποπνέει σχεδιασμό προστασίας της εταιρίας – στη γραμμή όσων έκαναν ότι μπορούσαν για να ανατινάξουν τον έλεγχο καταγγελιών για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Η αντιπολίτευση και διακεκριμένοι νομικοί καταγγέλλουν ότι η προσφυγή είναι επιμελημένα αδύναμη, ώστε να μην αποφέρει ότι υποτίθεται επιδιώκει.

Υπάρχει κι ένα σημείο στο οποίο ο Πλεύρης υπογράφει την αυτό-ακύρωσή του ως νομικός: ο αποκλεισμός της ενδεχόμενης δωροδοκίας πολιτικών.

Δεν μπορεί να μην έχει υπόψη του ότι από τον Νοέμβριο του 2019 σε μια τουλάχιστον περίπτωση το αντίθετο προκύπτει ως τώρα: είναι η περίπτωση Λοβέρδου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διώκεται ποινικά για δωροληψία «κατ’ ΄εξακολούθηση». Μέχρι να αποφανθεί οριστικά η Δικαιοσύνη, ο ισχυρισμός ότι εξ ορισμού δεν εμπλεκονται πολιτικοί δεν ισχύει.
Υπάρχουν άλλωστε τα εξ Αμερικής ντοκουμέντα, που η αγωγή επιχειρεί να παρακάμψει , με αυθαίρετες ερμηνείες.

Ο Πλεύρης εστιάζει αποκλειστικά τους γιατρούς και καταθέτει αγωγή που κάνει και πρωτοετείς της Νομικής να μειδιούν, για τον ερασιτεχνισμό και τα κενά της.

Έμπειροι νομικοί αντιλαμβάνονται που πάει το πράγμα και μιλούν για τη σκόπιμη διευκόλυνση της εταιρίας και όσων διακλαδώθηκαν μαζί της…

Κανείς δεν πείθεται ότι είναι τυχαίος ο χρόνος της αγωγής: έπρεπε να προηγηθεί η παραπομπή των δικαστικών λειτουργών που ερεύνησαν στο σκάνδαλο και την πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Όταν στέλνεις κατηγορούμενη την Τουλουπάκη, μπορείς να ισχυριστείς ότι σε ότι αφορά τους πολιτικούς δεν υπάρχει θέμα, ούτε καν για τον Λοβέρδο.

Ο Πλεύρης έχει επιβαρυμένο πολιτικό προφίλ, όπως προκύπτει από τη διαδρομή του .

Τώρα γίνεται φανερό ότι η υπουργοποίησή του, δεν ήταν άσχετη με τα σχέδια του μεγάρου Μάξιμου να μπαζωθούν οι υπόγειες διαδρομές της πολιτικής με τη Νοβάρτις.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR