Σύρονται κομπάρσοι στον γίγαντα ηθοποιό!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Τα αστεία φερέφωνα της δύσης, επιβιβάστηκαν στο Orient Express και ταξίδεψαν με περιορισμένες ανέσεις, στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου συνάντησαν τον ατάλαντο ηγέτη και ηθοποιό Zelensky! Συρόμενοι οι φουκαράδες ως κομπάρσοι, υπακούοντας στα κελεύσματα των σκηνοθετών, προσπάθησαν να ικετέψουν τον “πολιτικό γίγαντα”, για υποχωρήσεις και συμβιβασμό με τον … άπειρο Πούτιν, σε απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης, τόσο των ΗΠΑ όσο και της ίδιας της Ευρώπης! Που πόνταραν στην ρουλέτα της απειλής και των κυρώσεων, που πάρα πολύ γρήγορα στράφηκαν εναντίον τους, φερόμενοι ως ανόητοι χαρτοκλέφτες!

Υπερτίμησαν τις δυνατότητες της δύσης, θυσιάζοντας την Ευρώπη και καταδικάζοντάς την σε πλήρη αποσύνθεση, απειλούμενη άμεσα με φτώχεια, πείνα και ανασφάλεια. Υποτίμησαν την Ρωσία, που με μια κίνηση απέδειξε πως μπορεί πολλά και μάλιστα χωρίς να απειλεί άμεσα, που αν το θελήσει, θα καούν πολλοί και πάλι πολύ γρήγορα. Ευτυχώς έχει στρατηγική υπομονής και σύνεσης, για τα συμφέροντά της, αντίθετα με την αλλοπρόσαλλη επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, που προσπαθεί να πείσει πως παραμένει υπερδύναμη, αλλά χωρίς τα γαμψά νύχια των γερακιών της, πλέον. Γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τους δουλοπρεπείς ευρωπαίους κομπάρσους, αποφεύγοντας και φοβούμενη την έκθεση της αδυναμίας. Απειλήθηκε άμεσα και ταχύτατα από την Κίνα, χωρίς να απαντήσει ουσιαστικά, τηρώντας σιγή … ιχθύος, σε πιθανή εμπλοκή της στο πρόβλημα της Taiwan!

Οι ΗΠΑ  χάνουν σημαντικά κομμάτια της κυριαρχίας τους, κάτω από το βάρος των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς τα έκρυβαν περίτεχνα, έως κάποιου σημείου. Τους έχουν απομείνει πιστοί , οι υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιρειών της, τοποθετημένοι ως αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών, που προσπαθούν εναγωνίως να υπερασπισθούν τον … μισθό που απολαμβάνουν. Έτοιμοι να εξυπηρετήσουν με ζήλο τους εργοδότες τους, αδιαφορώντας για τους λαούς τους, όπως έκαναν πάντα, χρησιμοποιώντας και εκμεταλλευόμενοι  τον μύθο της ενωμένης Ευρώπης! Καταντώντας αγγελιοφόροι και κλητήρες, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή!

Τουλάχιστον ο Zelensky, διαθέτει την δικαιολογία πως υπερασπίζεται την πατρίδα του! Οι κορυφαίοι ευρωπαίοι πολιτικοί ταξιδιώτες του Orient Express τι υπερασπίζονται άραγε; Ανίκανοι και επικίνδυνοι υπάλληλοι, που σέρνουν στο όλεθρο την Ευρωπαϊκή Ήπειρο!