Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ στη θέση του Ισίδωρου Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί»

Ο Μητσοτάκης μιλά για παθογένειες αλλά εκπροσωπεί μια οικογένεια που οδήγησε σε παθογένειες

Την επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκο σχολίασε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, παρουσία και του Γιάννη Πρετεντέρη.

Όπως ανέφερε: «Εάν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος στον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα είχα παραιτηθεί» και πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

«Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη (σ.σ του Ισ. Ντογιάκου). Πήγα στο γραφείο του και με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βγει η αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών και έκανε ότι μπορεί για να μη βγει η αλήθεια. Έφτιαξε ένα τείχος στον Ράμμο για να μην μπορεί να ελέγξει» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του στο Mega μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη. Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί».

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή» συμπλήρωσε και τόνισε πως η διαπίστωση»του μέσου πολίτη είναι ότι το κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη.

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε» υπογράμμισε.

«Από το καλοκαίρι του 2019 δεν έχουμε πύργο ελέγχου στα τρένα»

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «μέχρι το 2019 είχαμε πύργο ελέγχου στα τρένα. Δεν έχουμε πύργο ελέγχου. Καταστράφηκε από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2019. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει 10 δισ. απευθείας αναθέσεις. Δεν μπορούσε να κάνει μία απευθείας ανάθεση να αποκαταστήσει τη λειτουργία στο κέντρο τηλεδιοίκηση της Λάρισας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά με τη σύμβαση 717 για την ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ήταν το Μάιο του 2019 το έργο ήταν ολοκληρωμένο κατά 72,4%.

Όπως συμπλήρωσε, στις 9 Μαρτίου 2020, δηλαδή επί ΝΔ, ήταν 74% και στις 14 Φεβρουαρίου 2023, στο 77%. «Μία προβληματική σύμβαση εξελίσσονταν επί ΣΥΡΙΖΑ στο 72%» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση αν και είναι ελεγχόμενη έσπευσε να διορίσει μία επιτροπή εμπειρογνώμων. «Στέλνει επιστολή ο κύριος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στο έργο του κυρίου κύριο Ντογιάκου» είπε και έστειλε το μήνυμα πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί, όπου ψηλά και αν αυτός βρίσκεται για να μάθουμε την αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη».

«Εγώ στη θέση του κυρίου Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί. Ο γιος του ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργού που σήμερα βρίσκεται στην κρίση της κοινωνίας και αύριο στην κρίση της δικαιοσύνης. Αν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος του κυρίου Καραμανλή, θα συναισθανόμουν ότι υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων» ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ο Μητσοτάκης να σταματήσει τα παιχνίδια με τις εκλογές»

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα την ημερομηνία των εκλογών: «Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός οφείλει να πει ποια Κυριακή μέσα στον Μάιο θα έχουμε εκλογές. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει. Η όποια συζήτηση για εκλογές Ιούλιο ή Αύγουστο είναι ντροπιαστική για τη Δημοκρατία μας. Η Τουρκία ήξερε και ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές. Ο Μητσοτάκης έχει την ευθύνη».

https://youtu.be/b-MeKSHRGpw