Αλ. Τσίπρας: «Οι πρόωρες εκλογές ίσως να καταστούν αναπόφευκτες»

Το σχέδιο Μητσοτάκη θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική. Αυτή θα είναι η ευκαιρία για μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, που θα μας βγαλει από τη κρίση όρθιους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά την εισήγησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν υιοθέτησε τη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά, αντιθέτως, αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ.

«Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο», είπε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».

Με βάση αυτή την ανάλυση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία νέα πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

«Ωστόσο, οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας, πάνω σε ένα προγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.