Απαγόρευση κυκλοφορίας;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Έκπληκτος διάβασα και διάβασα σωστά, περί απαγόρευση κυκλοφορίας, γενικώς και περίεργα αορίστως στην περιοχή της Μαγνησίας κατ’ αρχάς. Επιτήδεια δεν εξηγήθηκε από τους αρμόδιους το είδος της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τι αφορούσε ή αφορά,  ακόμα και την στιγμή της γραφής του άρθρου.

Αφορούσε στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή αφορούσε στην διακίνηση των πεζών; Υπήρχαν συγκεκριμένες ώρες της όποιας απαγόρευσης;
Απαγόρευση κάθε είδους κυκλοφορίας και ιδιαίτερα πεζών είναι αντισυνταγματικό να υπάρξει. Σύσταση ναι και επιβάλλεται μάλιστα να υπάρξει έγκαιρη και επίσημη ανακοίνωση, ασφαλώς.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν και υπήρχε ενημέρωση από την Ε.Μ.Υ, με την γνωστή κυβερνητική αναλγησία και ανικανότητα, δεν υπήρξε η αναγκαία και υπεύθυνη ειδοποίηση στους κατοίκους. Πολλοί και φυσιολογικά, ξεκίνησαν για την εργασία τους από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν όπου βρέθηκαν ή αναζήτησαν καταφύγιο επιβίωσης, για ώρες και που παραμένουν ακόμα. Με πλημμυρισμένους και κατεστραμμένους δρόμους, χωρίς ηλεκτρικό, νερό και τηλέφωνο, χωρίς την παραμικρή κρατική πρόνοια, αλίμονο, η περιπέτεια πολλών συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολλές ώρες. Όπως και στις πυρκαγιές, έτσι και στις πλημμύρες ακολουθείται η ίδια συνταγή του ανεύθυνου 112 να ηχεί μετά την καταστροφή,που τώρα δεν υποδείκνυε και κατεύθυνση … διαφυγής με βάρκα.

Σωσίβια πολιτική λέμβος, ο όγκος του νερού που έπεσε, μεταφραζόμενος σε μονάδες μέτρησης τόνου. “Πυρονέφος” βαπτίστηκε στην πυρκαγιά, αναμένουμε τώρα την νέα επιστημονική και εντυπωσιακή ονομασία έντονης και ισχυρής καταιγίδας, στα ελληνικά. Ήδη κάποιοι … μετεωρολόγοι, εφηύραν την ψυχολογική  ονομασία των καταιγίδων ως … εμμονικές! Εμμονικό το νερό που επιμένει αψυχολόγητα να αναζητά σημεία διαφυγής αιώνων, ιδιαίτερα ορμητικό, χωρίς δάση να συγκρατούν και να δαμάζουν την ροή του.

Αφύσικα πράγματα ε; Φυσιολογικό όμως ο δήμαρχος να υβρίζει ευγενικά και φίλαθλα, αντιπάλους οδηγούς: “Που πάτε @@”, στέκοντας στο … βάθος των υποχρεώσεών του!Όμως, όμως, αυτό που με εντυπωσίασε είναι η ευκολία της κατάποσης από όλα τα κόμματα του … δημοκρατικού τόξου, της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Καμία διαμαρτυρία της επιτήδειας και επικίνδυνης χρήσης, της σκιώδους και  πονηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Λέγε λέγε, συνηθίζουμε σε όλα, προπονημένοι ως αφελείς. Σιγή και από τον σχολιαστή εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Καλπάκη, που για όλα τα υπόλοιπα κυβερνητικά παραπατήματα, ξοδεύει ανούσιους χαρακτηρισμούς και σπαταλά χρόνο σε διαπιστώσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να παραμένει απονήρευτη και επιπόλαιη, μπροστά σε καταχρηστικές κυβερνητικές εκφράσεις, που προϊδεάζουν για άμεση χρήση αντισυνταγματικών επιβολών. Αισθάνθηκα ενοχλημένος, οι υπόλοιποι παραμένουν αδιάφοροι. Μάλλον έχουν δίκιο.