Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αποδείχτηκε μια τρύπα στο νερό: Ο «Δον Κορλεόνε», ένας «αρχηγός» – μαριονέτα και η μαφία που χρηματοδοτείται από την Βουλή

Του Νίκου Λακόπουλου

Τελικά λίγα 24ωρα μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για «εξωκοινοβουλευτικά κέντρα» που καθοδηγούν με όρους μαφίας τουλάχιστον τρεις βουλευτές -τους οποίους και διέγραψε από την ΚΟ των Σπαρτιατών-, τούς καλεί πίσω.

«Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές, κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας».

Φαίνεται πως η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη. «Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Το ερώτημα καθώς ο Βασίλης Στίγκας πέρασε την πόρτα του Άρειου Πάγου προκειμένου να καταθέσει για τα όσα είπε περί «Δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia» στη Βουλή είναι ποιον εννοούσε.

Αν εννοούσε τον Ηλία Κασιδιάρη -που αυτόν εννοούσε- ο Βασίλης Στίγκας, μια εκβιαζόμενη μαριονέτα, μετά τη «γενναία» καταγγελία του ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τον… Δον Κορλεόνε ως υποψήφιο για τη δημαρχία Αθήνας!

«Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, το εννοώ. Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό» είχε πει.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης διευθύνει το κόμμα

Η απάντηση από την πλευρά των έντεκα βουλευτών ήταν «πως η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Με έντεκα βουλευτές στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πόρους για την ίδρυση κόμματος από τις αποζημιώσεις τους, και ο καυγάς αφορά το ταμείο και την κρατική επιχορήγηση που ο Βασίλης Στίγκας εισέπραξε χωρίς να ενημερώσει τους βουλευτές του.

Φαίνεται όμως πως κάποια λύση βρέθηκε και οι διαγραφέντες επιστρέφουν, ο Στίγκας υποστηρίζει τον Δον Κορλεόνε και υποκύπτει στους εκβιασμούς της μαφίας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από την φυλακή διευθύνει ένα κόμμα έχοντας αξιοποιήσει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές ως δωρεάν προεκλογική καμπάνια και ένας πολιτικός αρχηγός παραδέχεται ότι εκβιάζεται.

Ο Βασίλης Στίγκας και οι Σπαρτιάτες θα εξακολουθήσουν να αναγνωρίζονται ως κοινοβουλευτική ομάδα και η ελληνική δημοκρατία να χρηματοδοτεί την οργάνωση ενός κόμματος που διευθύνει -με όρους μαφίας- ένας καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η νομοθετική ρύθμιση και η τρύπα στο νερό

Οι βουλευτές και ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» παραδέχονται ότι ηγέτης τους είναι ο Κασιδιάρης και το ερώτημα στο οποίο θα απαντήσει το Εκλογοδικείο είναι αν υπάρχει “κώλυμα εκλογιμότητας” οπότε θα εκπέσουν και οι έδρες θα τους θα ανακατανεμηθούν.

Ωστόσο ακόμα και αν αυτό συμβεί θα υπάρχει ακόμα και εκτός Βουλής ένα κόμμα με 250.000 ψηφοφόρους που επιχειρεί με συνέδριο να αποκτήσει οργανωτική δομή και νέο πρόεδρο και κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με στόχο να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αποδείχτηκε μια τρύπα στο νερό, ο Ηλίας Κασιδιάρης πιο ευφυής και η κοινοβουλευτική δημοκρατία ευάλωτη αφού τελικά -σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο Βασίλης Στίγκας- μια πολιτική μαφία λειτουργεί στη Βουλή και χρηματοδοτείται από την ελληνική πολιτεία.