Βλέψεις Σημίτη για την προεδρία… δι αντιπροσώπων!

Κουΐζ πολύ μικρής δυσκολίας: Τι κοινό έχουν τις τελευταίες μέρες ο  Βαγγέλης Βενιζέλος με τον Γ. Γεραπετρίτη;  Απάντηση: τον Κώστα Σημίτη.

 Για την ακρίβεια προωθούν αμφότεροι για την προεδρία της Δημοκρατίας το σκοτεινό – τρόπος του λέγειν, γιατί μια χαρά άνθρωπος είναι- αντικείμενο του πόθου του πρώην πρωθυπουργού: τον καθηγητή  Βασίλη Σκουρή.

 Προσωπικός φίλος του -σαν τον Παπαδήμο ένα πράγμα-  τον οποίο είχε στείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ένα φεγγάρι.

Ο Βενιζέλος ανέλαβε να εξηγήσει από τηλεοράσεως ότι καλός είναι ο Παυλόπουλος, αλλά υπάρχουν και άλλοι εξ ίσου καλοί. Και ο Γεραπετρίτης να εκλαϊκεύσει ότι ο εξίσου καλός είναι ο Σκουρής- και όχι ο Ν. Αλιβιζάτος όπως κατάλαβαν κάποιοι.

Απορία: τι ζόρι τραβάει ο Σημίτης με τη προεδρία , αφου δεν πρόκειται να προταθεί ο ίδιος; Απάντηση: δεν τον ενδιαφέρει η θέση, αλλά το κλίμα στο προεδρικό μέγαρο.

Πιο απλά, δια του Σκουρή το κουμάντο στην ουσία θα περιέλθει στον Βενιζέλο –  με ρόλο γραμματέα της προεδρίας ή κάτι παρεμφερές.

Έτσι ο ίδιος θα έχει ρόλο εθνικών διαστάσεων όπως αυτοπροσδιορίζεται και οι χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά θα πλησιάζουν τις θεωρίες -ή τις… αμαρτίες-  Σημίτη, σε ό,τι αφορά τη Χάγη, την Μαδρίτη και το Ελσίνκι – που δεν επανάφερε τυχαία προ εβδομάδων.

Τώρα πώς θα κατάφερνε ο Μητσοτάκης να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έναν αξιοπρεπή μεν, αλλά πατενταρισμένο σημιτάνθρωπο, το πολιτικό μανατζάρισμα του οποίου θα αναλάμβανε ο Βενιζέλος, είναι άλλη υπόθεση.

 Το ερώτημα είναι γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει να έχει λόγο σ’ αυτό το θέμα.