Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι παραολυμπιακοί αθλητές του 2015

Ο ΟΠΑΠ σταθερά στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και των αθλητών της

Nikos_Karanikolas-0787-300x200Οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και προπονητές που χάρισαν σε όλους μας μεγάλες συγκινήσεις με τις επιτυχίες τους το 2015 βραβεύθηκαν στην ειδική εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Επίσης τιμήθηκαν και οι χορηγοί-υποστηρικτές, με τη συνεισφορά του ΟΠΑΠ να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης επεσήμανε ότι το 2015 ήταν μια καταπληκτική χρονιά και χωρίς την συμβολή της Πολιτείας και των Χορηγών δεν θα ήταν εφικτός αυτός ο απολογισμός μεταλλίων και διακρίσεων για τους αθλητές.

Γιώργος Φουντουλάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

«Θέλω να τους ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και κυρίως τον ΟΠΑΠ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αμέριστη βοήθειά τους. Στόχος μας για το 2016 είναι να πάρει η Εθνική Ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις για το Ρίο, αλλά και να επιστρέψει από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια. Τα άτομα με αναπηρία πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας. Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα και ειδικά την κυβέρνηση να συμπαρασταθούν στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους».

Ο Γιώργος Φουντουλάκης βράβευσε τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ο οποίος τόνισε ότι η χορηγία στην Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι σημαντική για τον ΟΠΑΠ και αντιπροσωπεύει τη στήριξή του προς την ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό.

Καμίλ Ζίγκλερ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλςο ΟΠΑΠΚαμιλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

«Προσωπικά σας θαυμάζω, εσάς, τους συναδέλφους σας, τους σεβαστούς αθλητές, τους γενναίους αυτούς ανθρώπους. Όλοι εσείς μας δίνετε δύναμη, θέληση για ζωή, μας δείχνετε τον τρόπο να καταφέρνουμε το ακατόρθωτο. Οι επιτυχίες των αθλητών μάς εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη για να διαχειριζόμαστε όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Μας δίνετε ελπίδα για να επιδιώκουμε τους στόχους μας. Είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά μας στο ελληνικό Παραολυμπιακό κίνημα. Σας ευχόμαστε, με όλη μας την καρδιά, κάθε επιτυχία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016».

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, εκπροσωπώντας τους αθλητές, είπε τα εξής: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ώστε εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τη μεγάλη διοργάνωση του 2016, όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σας θέλουμε όλους κοντά μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε».

Nikos_Karanikolas-1274-300x250Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, βουλευτές και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρέσβειρα Αθλητισμού, Ανοχής, Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα, Κατερίνα Παναγοπούλου,  και εκπρόσωποι φορέων αναπήρων.