Για γέλια και για κλάματα…

Του Παύλου Αλέπη*

Κυρίες κύριοι,φίλες, φίλοι το πράγμα με τις αποψινές εξελίξεις στον STAR νομίζω ότι παραπήγε. Τα μάθατε;; Οι οικογένειες που διαφεντεύουν την Ελλάδα έχουν (μας έχουν) σαλπίσει πόλεμο. Εν μέσω πολέμου.

Είναι φανερό ότι έχουν ενστερνισθεί το σλόγκαν του Αλαφούζου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και εννοούν μπορούμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση. Έχω πεισθεί ότι θα τα καταφέρουν. Και γιατί οι Κυβερνώντες είναι ανίκανοι να τους περιορίσουν. Να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν. Και γιατί η αδράνεια των εργαζομένων να ξεπεράσουν τον φόβο,δεν παίζεται…

Δεν πληρώνουν -έτσι θέλουν- τους εργαζόμενους και παριστάνουν τους… Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, εκβιάζουν εργαζόμενους τρομοκρατούν και απολύουν συνεχώς. Και τον ΕΔΟΕΑΠ στραγγαλίζουν και έχουν πιάσει τις πόρτες παντού για να μην δημοσιεύεται τίποτα και ξυπνήσουν οι κολίγοι. Οι τελευταίοι τους έχουν γραμμένους, αλλά δεν αρκεί…

Μπροστά σ’ αυτές τις καταστάσεις οι Υπουργοί πολιτευτές, αντί να επιβληθούν με απλή εφαρμογή των κανόνων που υπάρχουν, κάνουν ΝΤΗΛ μην τύχει και ακολουθήσουν την αρχή ή θα τους φάμε ή θα μας φάνε….Όταν σταυρωθούν, ας περιμένουν…ανάσταση.

Δεν πληρώνουν -έτσι θέλουν- τους εργαζόμενους και παριστάνουν τους… Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, εκβιάζουν εργαζόμενους τρομοκρατούν και απολύουν συνεχώς. Και τον ΕΔΟΕΑΠ στραγγαλίζουν και έχουν πιάσει τις πόρτες παντού για να μην δημοσιεύεται τίποτα και ξυπνήσουν οι κολίγοι.

Οι οικογένειες αυτές, από την μια, ο Πρωθυπουργός που δεν συντονίζει τους υφισταμένους του υπουργούς και τις πολιτικές επιβολής, η ατολμία και η μοιρολατρία που μας δέρνει ΟΛΟΥΣ όχι μόνο μας οδήγησε, αλλά παρατείνει την κρίση…. Βάλτε και το αιώνιο Ελληνικό σαράκι του διχασμού,που το βλέπετε κάθε στιγμή, να το παλούκι.

Η σαλεμένη από στέρηση κυβερνητισμού αντιπολίτευση -στην οποία οσονούπω-θα κάνουν τα ίδια, αντιλαμβάνεται αλλά βλέπει μόνον το τυρί και όχι την φάκα.

Μετά τον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ υπάρχουν στον ορίζοντα -στόχαστρο και άλλα συγκροτήματα μικρότερα μεν, βορά δε στον υπέρ πάντων αγώνα εκκαθάρισης… Η πρόβλεψη είναι δραματική. Τους Δημοσιογράφους που έγιναν υπάλληλοι-ινστρούχτορες θα τους πληρώσει πολύ ακριβά η κοινωνία. Οι ίδιοι βέβαια-απ’ τα σκάφη τους- νομίζουν θα διασωθούν.

Γενικά δεν πρόκειται για συρρίκνωση λειτουργικού κόστους και εντατικοποίηση της δουλειάς, πρόκειται για σκληρή εκδίκηση σύγχρονης τραγωδίας…Με τέλος κάθαρσης μετά από μεγάλο μακελειό…και ποτάμι αίμα…

Οι ποιο πολλοί από μας, θολώνουμε το νου μας κάτω από το πρίσμα της κομματικής προτίμησης. Δεν είναι όμως όπως άλλοτε. Προκλητικά σας βεβαιώνω πως αν η συμπεριφορά αυτών των οικογενειών συνεχισθεί έτσι, με τον κόσμο στο περιθώριο,με την εξαγορά συνειδήσεων την κραυγαλέα χειραγώγηση των μαζών, την επιβολή προσώπων και πολιτικής ατζέντας, τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα.

Ζούμε μια οικονομική δικτατορία και κανένα νεανικό Πολυτεχνείο στον ορίζοντα…Την σημερινή δικαστική…χλαπάτσα την χωνέψατε ήδη;  Όχι, απλά ρωτάω. Εσάς. Όχι τους τηλεθεατές του Σαρβάιβορ….

Αν σας μαύρισα την ψυχή συμπαθάτε με και γυρίστε το στην κωμωδία. Σε μια επιθεώρηση καλοκαιρινή εν μέσω καύσωνα, με τον μπαμπά Ψυχαρη να κυνηγάει επί σκηνής τον γιο του τον…αέρα.. Τον μπαμπά του Φώτη Μπόμπολα να κυνηγά τον γιο του που του…γκρέμισε το σκηνικό. Για χορωδία και συνδετικά χορευτικά βάλτε τους γόνους των χαρισματικών πολιτικών μας (και τους τρεις)..να τραγουδούν, το θέλω να δω τον..Πάπα, θέλω να τον δω…

Σε ένα σκετς βάλτε την Ντόρα και τον Βενιζέλο, σε άλλο νούμερο , τον τρελό του χωριού Πάγκαλο να λέει μαζί τα φάγαμε, βάλτε και τον Λεβέντη σε…δραματικό μονόλογο να βγάζει γέλιο,τον Άδωνη για κομπέρ ή κάτι τέτοιο και τον Μιχαλολιάκο στην είσοδο μην τυχόν και μπει αλλοδαπός τζαμπατζής.

Τον Κουτσούμπα στα εισιτήρια, διάολε από το 74 μετράνε…Τον τίτλο Βουλή καλλιγραφία τον βρίσκω χρησιμοποιημένο… Αλλά επιθεώρηση που να τους πιάνει όλους και αφεντικά και… υπαλλήλους βρίσκω μόνον το ΕΛΛΑΣ… Μόνον που δεν είναι για γέλια, αλλά για γοερά κλάματα…