Γρ. Ψαριανός: H χυδαιότητα αυτοπροσώπως στην υπηρεσία του Μητσοτάκη

Toυ Γ. Λακόπουλου

Γιατί να μην του «αρέσει το γκομενάκι»; Στο κόμμα με το οποίο πολιτεύεται  όλα επιτρέπονται. Και ο σεξισμός και οι φασίζουσες θεωρίες και η εθνοκαπηλεία , ακόμη και η υπεράσπιση παιδεραστών. Εκεί θα κολλήσουμε; Ειδικά για τις γυναίκες  η ΝΔ είναι της “ανδρικής σχολής” του Σαμαρά.

Άλλωστε πρέπει να το δικαιολογούσε και η ώρα -και η συνακόλουθη κατάσταση του θαυμαστή που έβλεπε την αξιοπρεπέστατη υπουργό Εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου σαν « γκομενάκι». Και ποιος ξέρει τι άλλο έβλεπε.  Τον  «Μητσοτάκη γκόμενο», όπως του είπε η κυριούλα με το καροτσάκι στην Κυψέλη;.

Κάθε τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός βγαίνει από τον πολιτικό βόθρο στον οποίο διάγει τον δημόσιο βίο του και  χυδαιολογεί.  Σε κατάσταση μη ελεγχόμενη ενίοτε. «Να μην πίνεις όταν έρχεσαι στην τηλεόραση» του είπε κάποτε ο Θανάσης Παφίλης. Χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Κανείς δεν θα είχε λόγο να ασχοληθεί με το αηδιαστικό θέμα του τύπου. Αλλά πώς να ξεχαστεί η πρόσφατη φωτογραφία ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιχαρής του δίνει το χέρι του και τον ορίζει υποψήφιο βουλευτή για τη ΝΔ. Από εδώ και πέρα δουλεύουν μαζί. Είναι δίπλα του. Αν βγει βουλευτής θα εξαρτάται από αυτόν.

Κανείς από την ΝΔ  δεν αντέδρασε. Κανείς δεν αναρωτήθηκε «πού πάμε;»  Όπως δεν προβληματίσθηκε κανείς για  άλλες γνωστές και μη εξαιρετέες φυσιογνωμίες  που πολιτεύονται ήδη επισήμως με τα ψηφοδέλτια του Κυριάκου.  Και άλλοι -από τη δημοσιογραφία κυρίως- που θέλουν να πολιτευτούν.

Ό,τι ξέραμε ως τώρα από τη Δεξιά ως εξευτελισμό της πολιτικής είναι  πταίσμα μπροστά τους. Η περίπτωση Ψαριανού  όμως είναι κραυγαλέα. Η διαδρομή του από τον χουλιγκανισμό της ΑΕΚ στην πολιτική – ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι-, μπορεί να είναι περίπου φυσιολογική για έναν άνθρωπο με το στυλ  του.  Αλλά  και στη ΝΔ; Πόσο  αμοραλισμό μπορεί να κρύβει η επιλογή του;

Τι είναι αυτό που έκανε τον Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του; Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι  όχι μόνο δεν μπορεί να του  προσθέσει κάτι, αλλά του  αφαιρεί.

Ότι μπορεί να ήταν το υπόλοιπο της συμφωνίας για να διαλυθεί το Ποτάμι και να καταψηφιστούν οι Πρέσπες, είναι άλλη υπόθεση. Πάντως ήταν φανερό ότι μόνο όφελος δεν μπορεί να είχε.

Και δεν έχει. Ως υποψήφιος της ΝΔ ο Ψαριανός έπιασε αμέσως δουλειά.  Ως θελκτικό αρσενικό, που νομίζει ότι είναι, του αρέσει το γκομενάκι η Αχτσιόγλου. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε  στα  Άπαντά του  για να ξεράσουμε. Είναι το όνειδος της Βουλής.

Το θέμα είναι τι κάνει ο Μητσοτάκης.  Οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, άνθρωπος με αγωγή από το σπίτι του, συνεχίζει να θέλει υποψήφιο βουλευτή του τον  χτυπημένο- ξημερώματα- από το τη γοητεία της Αχτσιόγλου.

Έλεος. Θα καταλάβει ποτέ αυτός ο άνθρωπος που οδηγεί την πολιτική προσλαμβάνοντας ακόμη και τη χυδαιότητα στην υπηρεσία του;

Και δέκα φορές έλεος. Θα συνεχίσουν στην ΝΔ να δέχονται να πολιτεύονται μαζί με τους Ψαριανούς; Ούτε ένας δεν θα ζητήσει  να τον πετάξουν έξω για λόγους αξιοπρέπειας,  αν μην τι άλλο;