Δημοσκόπηση της ΜRB για τις ευρωεκλογές: Στο 27,1% η ΝΔ, κάτω από 10% ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Η Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση με 7,1%

Η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 30% και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ποσοστά κάτω από το 10% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Ειδικότερα η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 27,1% ενώ ακολουθούν με ίδια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. (9,1%). Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%.

Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%.

prothesi-mrb_82cf9.jpg
prothesi-mrb2_db1cd.jpg

Στα δύο φαίνεται πως είναι η κοινωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον Open, το 48,7% τάχθηκε υπέρ και το 48,2% κατά, ενώ αντίθετα ξεκάθαρα αρνητική είναι η κοινωνία αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, το 64,8% διαφωνεί με το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου.

Μάλιστα το 48,9% του πληθυσμού συμφωνεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Η ακρίβεια, ωστόσο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους έλληνες πολίτες. Το 60.3% θεωρεί, λοιπόν, την ακρίβεια το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία και ακολουθεί η Υγεία (24,4%) και το ύψος των εισοδημάτων (22,2%). Ακολουθούν η εγκλματικότητα, η παιδεία και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η κυβέρνηση (41%) έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ακρίβεια.