Επιθέσεις σε μετανάστες: ο Άδωνις στην πράξη! Σε εφαρμογή όσα διδάσκει ο υπερ-αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη

Του Γ. Λακόπουλου

Πληθαίνουν τελευταία τα κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσιστικής βίας, με σκληρές ομαδικές επιθέσεις σε μετανάστες. Στα Βίλια και στην Κόνιτσα οργανωμένες ομάδες τραυμάτισαν ανήλικους και ασυνόδευτους πρόσφυγες. Τυχαίο; Καθόλου.

Αν δει κανείς αυτά τα φαινόμενα από τη σκοπιά της ΝΔ δεν πρόκειται για επιθέσεις. Απλώς κάποιοι κάνουν δύσκολη τη ζωή των μεταναστών για να φύγουν. Έτσι ακριβώς όπως τους συνέστησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που έλεγε επί λέξει:

«Ένας από τους στόχους είναι ότι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα. Ένας από τους τρόπους για να τους πείσεις ότι είναι πλέον μη επιθυμητοί είναι η συχνή προσαγωγή τους…Να τους κάνεις τη ζωή όσο μπορείς πιο δύσκολη για να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν το αεροπλάνο και να φύγουν. Υπάρχει και το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού. Αν κάποιος κάνει το ταξίδι από την Ανάβυσσο στην Αθήνα καμία 15αριά φορές με τα πόδια(!) , μπορεί να σκεφτεί να πάρει τα λεφτά που του δίνουμε να πάρει το αεροπλανάκι και να επιστρέψει στην πατρίδα του».

Αυτό είναι το θεωρητικό πλαίσιο των επιθέσεων. Στην ουσία ισοδυναμεί με παρακίνηση. Άλλωστε στα » Άπαντα Γεωργιάδη» θα βρούμε πολλές τέτοιες αναφορές.

Το 2016 έλεγε: » Ό,τι ζούμε στο μεταναστευτικό έχει υπογραφή από κάτω «Αλέξης Τσίπρας. Η τόσο εχθρική στάση των υπολοίπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εναντίον της Ελλάδας για το μεταναστευτικό προκύπτει γιατί όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θεωρούν υπεύθυνο τον Τσίπρα, δηλαδή την Ελλάδα. Δηλαδή, αντί να θεωρούν υπεύθυνη την Τουρκία, θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα. Έχουν δίκιο που θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της Ευρώπης, δεν τα άνοιξε η Τουρκία, απλώς η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή πολιτικής της Ελλάδας».

Στο συνέδριο της ΝΔ το 2018 έδωσε επισημότητα στις θέσεις του -που έγιναν αποδεκτές : «Η Αριστερά νομίζει ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί από την αθρόα εισροή μεταναστών. Γι’ αυτό και δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ λαθρομετανάστευσης και μετανάστευσης.  Διότι για αυτούς είναι καλοδεχούμενοι αφού ανεβάζουν απλώς τον αριθμό του πληθυσμού. Για εμάς όμως η Ελλάδα δεν είναι πληθυσμός, είναι Έθνος, είναι λαός με ιστορία και θα τον υπερασπιστούμε…»

Και καθώς δηλώνει …»ιστορικός» τους έκανε και μαία εντελώς ανιστορήσει δήλωση: «Η Δύση κυριάρχησε γιατί υπήρξε ανοιχτή κοινωνία και είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία. Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες και όλους τους πολιτισμούς».

Θα ήταν απλώς αρλούμπα αν δεν ήταν ιστορική διαστρέβλωση. Γιατί όλοι ξέρουν τη βαρβαρότητα της αποικιοκρατίας και την εξόντωση των κατοίκων μαζί με τον πολιτισμό τους που επέβαλαν οι Δυτικοί στις χώρες που επέδραμαν – και αυτό πληρώνουν σήμερα .

Ο Γεωργιάδης προκειμένου να δηλώσει τις ακροδεξιές διαθέσεις τους για τους μετανάστες, προσφεύγει και σε αναγνωρισμένους ακροδεξιούς στην Ευρώπη. «Η πολιτική  Σαλβίνι αρέσει στους Ιταλούς ψηφοφόρους. Και εγώ δεν την αποδοκιμάζω καθόλου» έλεγε στο Νews247, επιδοκιμάζοντας απόφαση του επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέκκας του Βορρά να κλείσει τα λιμάνια για τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και να απελάσει όσους Ρομά δεν έχουν ιταλική υπηκοότητα, αφού πρώτα τους καταγράψει .

Αλώστε δεν κρύβει ότι θέλει «την πολιτική που ασκούσε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεταναστευτικό» και για την ακρίβεια «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός».

Ο ίδιος το έκανε ποιο συγκεκριμένο: «Θα φέρεις λαθρομετανάστη στο δικό μου σπίτι που είμαι δεξιός και ήθελα κλειστά σύνορα και δεν θα τους πάρει αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ; Όχι κύριε, ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Μπόνους ένας λαθρομετανάστης σπίτι σου».

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΝΔ. Άλλωστε ως κυβέρνηση την εφάρμοζε. Π.χ  ο Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας ζητούσε από τα κρατικά νοσοκομεία του στείλουν «αριθμό εξετασμένων, παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση στα εξωτερικά ιατρεία». Γιατί όπως είπε στη Βουλή «Αμ έρχονται παράνομα χωρίς να τους έχει καλέσει κανείς, μα και νοσηλεύονται δωρεάν στα νοσοκομεία».

Τίποτε, λοιπόν, δεν συμβαίνει τυχαία. Αυτά διδάσκονται από τον αντιπρόεδρό τους κάποιοι οπαδοί της ΝΔ, αυτά εφαρμόζουν. Προφανώς το θεωρούν κομματικό κατόρθωμά και θέλουν να του μοιάσουν.