Η ΑΟΖ της Τουρκίας συνορεύει με αυτή του Ισραήλ: Παριστάνουν τους τρελούς και τα καταφέρνουν

Του Θεόδωρου Καρυώτη

Στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο ανταποκριτής του Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε σε χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υποναύαρχου Τζιχάτ Γιαϊτζί, που θεωρείται ό πρώτος Τούρκος που αναφέρθηκε στην ΑΟΖ και είναι ο αρχιτέκτονας της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Τούρκος Υποναύαρχος δήλωσε:

  • «Τώρα όμως πρέπει να κάνουμε άλλο ένα τολμηρό βήμα. Όπως υπογράψαμε συμφωνία καθορισμού θαλασσίων περιοχών με την Λιβύη, σύντομα, πρέπει να υπογράψουμε με το Ισραήλ. Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει σύντομα.»

Ο ναύαρχος παριστάνοντας τον παλαβό, για να συναγωνιστεί τον μεγάλο ηγέτη του, μας λέει ότι η ΑΟΖ της Τουρκίας συνορεύει με την ΑΟΖ του Ισραήλ!

Δηλαδή δεν έχουν ποτέ δει τον επόμενο χάρτη:

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αυτός ο χάρτης δείχνει ότι η ΑΟΖ του Ισραήλ έχει θαλάσσια σύνορα με την ΑΟΖ της Αιγύπτου, την ΑΟΖ του Λιβάνου και την ΑΟΖ της Κύπρου. Είμαι περίεργος να δω τον Τουρκικό χάρτη που θα δείχνει ότι η τουρκική ΑΟΖ συνορεύει με την ισραηλινή ΑΟΖ!

  • Οι Τούρκοι μπορούν να δείχνουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη. Μπορούν να λένε ότι η Πελοπόννησος είναι νησί και να λένε ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία. Αλλά δεν μπορούν να σκαρφιστούν έναν χάρτη, όσο και μάγοι να είναι, που να δείχνει ότι συνορεύουν με το Ισραήλ.

Δυστυχώς, πριν μερικούς μήνες, είχαμε και εμείς ειδικούς της ελληνικής ΑΟΖ που ανέφεραν ότι η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με αυτή του Ισραήλ!

ΑΠΟ ΤΟ HELLAS JURNAL.COM

Η ΑΟΖ της Τουρκίας συνορεύει με αυτή του Ισραήλ: Παριστάνουν τους τρελούς και τα καταφέρνουν