Η Βουλή της ντροπής: Άδωνις, Ντόρα, Καμμένος, κλεμμένα, φούστες και φασιστοειδή

Η Βουλή της   ντροπής: Η πεθερά του Καμμένου  που “κλέβει το κράτος”, τα “κλεμμένα της Ντόρας”, το “ο Άδωνις και τα άλλα φασιστοειδή”  “ οι “φούστες του Τσίπρα,  πώς “μάζεψε  τα λεφτά του ο Καμμένος”.

Οι διάλογοι που ακολουθούν διανθισμένοι με χαρακτηρισμούς και “κοσμητικά” επίθετα, δεν είναι από καταγώγιο, ούτε από καυγά σε πεζοδρόμιο ή γήπεδο.  Ακούστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει για όσους πήραν μέρος σ’ αυτό το  -διόλου σπάνιο και ασυνήθιστο- περιστατικό στον , κατά τα λοιπά, “ναό της Δημοκρατίας.

Απλώς να σημειωθεί ότι  όσα ακούστηκαν  απλώς έμειναν στα πρακτικά της Βουλής. Ούτε οι  θιγόμενοι ένιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν αποδείξεις για  όσα τους καταλογίσθηκαν ούτε οι θίγοντες να τις προσκομίσουν.  Τα μισόλογα και απειλές και τα  υπονοούμενα έμειναν να αιωρούνται.  Δεν είναι μόνο η χρυσαυγίτικη χυδαιότητα που ευτελίζει το Κοινοβούλιο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι, πάμε με τη σειρά. Εγώ κατέθεσα, κύριε Καμμένε, ολόκληρη την απόφαση του δικαστηρίου από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Η απόφαση στην οποία αναφερθήκατε, σας καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Κουρτάκη στο ύψος των 10.000 ευρώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Εν μέρει.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το «εν μέρει» είναι γιατί ζητούσε περισσότερα χρήματα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Α, αυτό είναι;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, λοιπόν, ξαναλέω ότι έχετε 10.000 ευρώ να πληρώσετε, γιατί το δικαστήριο είπε ότι είστε συκοφάντης.

Τώρα, επειδή αναφέρατε εκ νέου τα ίδια, προφανώς θα σας ξανακάνει αγωγή και θα πολλαπλασιαστεί το ποσό. Αλλά αυτό είναι δική σας δουλειά.

Δεύτερον, επειδή είχατε το θράσος να κατονομάσετε εσείς εμένα για εκπρόσωπο συμφερόντων –εσείς, ο Πάνος Καμμένος,

ο οποίος ωρυόταν εδώ στη Βουλή ότι ούτε πεθαμένος δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο ή δεν θα συνεργαστεί με κανέναν για το μνημόνιο και εδώ τα ψηφίζετε όλα- πάμε να τα δούμε, λοιπόν, με τη σειρά.

Πρώτα απ’ όλα την κάρτα σας θα τη δω. Εγώ είπα δύο πράγματα, μην βιάζεστε. Πρώτον, είπα να δούμε την πιστωτική σας κάρτα –θα τη δούμε- και δεύτερον, να μας δώσετε την άδεια να ρωτήσουμε το καζίνο πόσα λεφτά παίξατε.

Αυτό ξεχάσατε να μας το πείτε. Δεν μας λέτε, κύριε Υπουργέ, τώρα που θα μιλήσετε, πόσα λεφτά παίξατε στη ρουλέτα;

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Μην πετάγεστε, κύριοι συνάδελφοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, τώρα το καλύτερο. Τι είπε ο κύριος Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συγκυβερνήτης σας; «Πήρα» -λέει- «τηλέφωνο τον κ. Μπαλτάκο».

Εσείς, κύριε Τσίπρα, δεν μας λέγατε τον κ. Μπαλτάκο ακροδεξιό, Χρυσαυγιτη και δεν ξέρω τι άλλο; Ο συγκυβερνήτης σας τον παίρνει και τηλέφωνο; Φιλαράκια με τον κ. Μπαλτάκο;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Γραμματέας σας ήταν.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάμε τώρα στο τελευταίο που είναι και το πιο σοβαρό.

Ο κ. Καμμένος ανεφέρθη, λέει, σε δημοσιογράφους για το σπίτι του στην Ικαρία και τα παιδιά του.

Πράγματι, κύριε Υπουργέ, όποτε είστε σε δύσκολη θέση, βάζετε μπροστά τα παιδιά σας.

Καταθέτω στα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης  καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν είναι για τα παιδιά σας, κύριε Υπουργέ, στο σπίτι σας στην Ικαρία. Είναι γιατί οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο σε αυτό το σπίτι, διότι…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δικό μου είναι;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Της πεθεράς σας.

Διότι έκλεψαν το κράτος. Πήραν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, είπαν ότι θα το κάνουν τουριστικό κατάλυμα, το κάνανε βίλα, φάγανε το πρόστιμο και τώρα δεν πληρώνουν και το πρόστιμο. Αυτό είναι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για το σπίτι στην Ικαρία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Γεωργιάδη, ευχαριστούμε, ολοκληρώσατε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και το τελευταίο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Γεωργιάδη, έχετε ολοκληρώσει.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για τον δε Γεώργιο Γεωργαλά…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Τελευταίο ήταν το προηγούμενο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ..σε μένα δεν τολμήσατε να πείτε «κιχ» και καλά κάνατε, γιατί μαζί σας τον είδα στο γραφείο σας, όταν με υπεδέχθη το ’96.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το δικό μου;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ, εσείς και αυτός.

Να είστε καλά!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ο κύριος Υπουργός έχει τον λόγο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τον Ιωάννη τον Μεταξά τον είδατε στο γραφείο μου μήπως, κύριε Γεωργιάδη;

Στο γραφείο μου δεν περνούσες ούτε απ’ έξω. Ούτε εσύ, ούτε τα άλλα φασιστοειδή. Από το γραφείο το δικό μου μέσα δεν τολμούσες να περάσεις ποτέ. Εσύ και τα άλλα τα φασιστοειδή δεν μπαίνατε ούτε για χαιρετισμό μέσα, ούτε για έρανο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Καλά, καλά, εντάξει.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεύτερον, όσον αφορά τις φωτογραφίες, να σας στείλουμε καμιά φωτογραφία από την κρεβατοκάμαρά μας; Άμα δεν σας δίνει ο Κουρτάκης, να σας δώσουμε εμείς. Η κάρτα είναι εκεί, μπορείτε να την ελέγξετε.

Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιόν σας, του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα. Η γυναίκα μου, λοιπόν, δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησα εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανα την περίφημη εκπομπή στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ήλθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές είναι οι συναντήσεις.

Για πείτε μας, κυρία Μπακογιάννη, εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστεγάζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε, λοιπόν, πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε μένα.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο, παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Για ένα λεπτό, κυρία Μπακογιάννη, για το εκατομμύριο.

Και ύστερα ξανά, κύριε Καμμένε, θα σας δώσω τον λόγο, αλλά όταν ανοίγουν θέματα και όταν υπάρχει προσωπική διένεξη -διότι εδώ μέσα το ξέρετε καλύτερα εμού ότι μιλάμε διά του Προέδρου- όταν είναι ερωταπάντηση, πρέπει να δοθεί. Εσείς θα κλείσετε, σε κάθε περίπτωση.

Κυρία Μπακογιάννη, παρακαλώ, επί του θέματος το οποίο είναι γνωστό.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου. Αλλά επειδή ακούει ο ελληνικός λαός, έχω υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν εάν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ, κύριε Καμμένε, επειδή φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και είπα…

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ!

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από τους συναδέλφους έναν-έναν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης ο Γλέζος ζει, ήλθε και με ρώτησε το εξής: «Μα, θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου»; Και είπα «ναι».

Πήγα στο δικαστήριο, αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μία στημένη πολιτικά υπόθεση και όχι μπήκε στο αρχείο, κύριε Καμμένε…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από πού ήταν τα λεφτά;

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άντρα μου.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πού είναι το γραφείο του;

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αλλά αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.

Εσείς, λοιπόν, προσέξτε, κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με έψαξαν άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω, λοιπόν, τίποτα να φοβηθώ. Εσείς, όμως, με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα Πρακτικά έγραψαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ευχαριστούμε, κυρία Μπακογιάννη.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, παρά να μην έχεις καν το θάρρος να πεις σ’ αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους, που οι μισοί απ’ αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίζουν υπέρ της εξεταστικής.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Καμμένο, έχετε τον λόγο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τα χρήματα, λοιπόν, του χαμένου εκατομμυρίου της κ. Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη. Εμένα μου αρκεί αυτό, για να γίνει μία πράγματι μεγάλη εξεταστική, όταν θα τελειώσει η Δικαιοσύνη και να δούμε ποιος είχε σχέσεις με ποιον.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ευχαριστούμε πολύ.