Θ. Ρουσόπουλος: Προς γαρ το τελευταίο εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται

Του Γ. Λακόπουλου


Για τον Θ. Ρουσόπουλο οι περισσότεροι θυμούνται τα εξής:  Το ένα ότι υπήρξε ο καλύτερος πορτ παρόλ για αρχηγό  και Πρωθυπουργό της ΝΔ και στη συνέχεια ότι ως  υπουργός Τύπου επέτρεψε μια κάποια άνοιξη στην ΕΡΤ.

Το δεύτερο ότι έγινε σάκος του μποξ στα Βατοπεδινά, για τα οποία υπήρξε πλήρης απαλλαγή για όλους.

Και τρίτο ότι ο Αντώνης Σαμαράς  δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο το 2012 γιατί δεν ήθελε να “απολογηθεί για τους Ρουσόπουλους και τους Βουλγαράκηδες”.

Αλλά η μοίρα στην πολιτική παίζει τα δικά της παιχνίδια. Σήμερα βρίσκεται στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα με τον Σαμαρά. Κι από ό,τι φαίνεται έχουν και τους ίδιους φίλους.

Μετά από μια αναγκαστική αγρανάπαυση, ο Ρουσόπουλος βρέθηκε υποψήφιος  με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξέλιξη διόλου άσχετη με την διάθεση του σημερινού Πρωθυπουργού να έχει καλές σχέσεις με τον Κ. Καραμανλή.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα για τον παλιό εκπρόσωπό του- του αντίθετο. Ούτε καν όταν υπαινίσσονταν  επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και έδινε τροφή σε “παραγκολόγους”.  Αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση…

Ως υποψήφιος ο Ρουσόπουλος ήταν μάλλον καλοδεχούμενος για τον πολύ κόσμο και πέραν της ΝΔ. Αλλά η εικόνα μάλλον θόλωσε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης του υποσχέθηκε να τον… “βγάλει”.

Εκ των υστέρων φάνηκε ότι ο αντιπρόεδρος μάλλον ήταν κακά πληροφορημένος για λογαριασμό του, αφού βγήκε ο ίδιος δεύτερος. Ο Ρουσόπουλος πάντως έγινε βουλευτής, για πρώτη φορά με σταυρό.

Έκτοτε λέει  από εδώ και από εκεί καλές κουβέντες για τον Άδωνι, κάνοντας τα νευρά των Καραμανλικων τσατάλια. Αυτός δεν ήταν που ως εκπρόσωπος του Καραμανλή , τον αποδοκίμαζε ως “άκρα”, με τα οποία ” δεν θα συνεργαστεί ποτέ η ΝΔ”;

Κάποιοι θεώρησαν ότι το κάνει από ευγένεια- για ανταπόδοση συνδρομής. Άλλοι το είδαν σαν επιβεβαίωση ότι ο Άδωνις  δεν είναι μουσαφίρης -όπως έλεγε ο Βαγγ. Αντώναρος κι έφαγε το κεφάλι του- αλλά “μπήκε μες τ’ αμπέλι σαν  νοικοκύρης”.

Μερικοί διέκριναν αντανάκλαση από την περίοδο που κατηγορήθηκε ο ίδιος “αδίκως”.  Ίσως και προσπάθεια ενσωμάτωσης στο κλίμα της σημερινής ΝΔ.

Αποδεικνύεται κάτι χειρότερο:  προσφορά υπηρεσιών στον Γεωργιάδη. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί ότι στην τελευταία, από τις  σπάνιες εμφανίσεις του στην Τηλεόραση  αποφάνθηκε ότι για τη Novartis “ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αθωωθεί πανηγυρικά”;

Ακόμη και αν παρασύρθηκε από το κλίμα αδωνοφιλίας που προωθούν κάποια κέντρα,  για κάποιον που στάθηκε τόσα χρόνια δίπλα τον Καραμανλή είναι φάλτσο.

Πώς είναι δυνατόν να έχει “αθωωθεί” ο Γεωργιάδης όταν δεν έχει κατηγορηθεί;  Στη Novartis  δεν είναι κατηγορούμενος, άσχετα αν ο ίδιος συμπεριφέρεται έτσι. Ερευνώμενος είναι -επειδή υπήρξαν επώνυμες αναφορές για χρηματισμό του. Όπως ήταν και άλλοι εννιά.

Για τους εφτά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, καθώς οι καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν, ώστε να θεμελιωθεί κατηγορία και δίωξη.

Ένας πήρε το δρόμο για το εδώλιο, αλλά συνεχίζει το χαβά του για “σκευωρία” με στημένες συνεντεύξεις,  όπως αποδείχθηκε από την επανάληψη του γνωστού στους παλιούς  διαδηλωτές του ΕΚΚΕ:”Τέσσερις εμείς,  μία η ντουντούκα”.

Μένουν δυο, για τους οποίους η δικαστική έρευνα  συνεχίζεται. Μακάρι να καταλήξει και γι’ αυτούς στο αρχείο -για το καλό των ιδίων και της πολιτικής. Αλλά μέχρι τότε δεν είναι ούτε κατηγορούμενοι, ούτε αθώοι. Είναι υπό έρευνα.  Νόμιμη έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας.

Δεν μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται αυτό κάποιους που χειρίσθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τέτοια θέματα.

Ένας καλοπροαίρετος θα έλεγε ότι ο Ρουσόπουλος έχασε τα παλιά επικοινωνιακά αντανακλαστικά του και βάλθηκε να χαλάσει ότι απέμεινε από το προφίλ του. Ένας ευφάνταστος θα υπέθετε ότι αν -ο μη γένοιτο- η υπόθεση του Άδωνι πάρει το δρόμο του Λοβέρδου, ο Θοδωρής είναι ικανός να πάει μάρτυρας υπεράσπισης.