Η δεύτερη δημοπρασία καθαρόαιμων ίππων στο Μαρκόπουλο

 

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%cf%80%cf%80%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b5-3

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεγάλη δημοπρασία καθαρόαιμων αλόγων που πραγματοποίησε η Ιπποδρομίες ΑΕ, του Ομίλου ΟΠΑΠ, στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου. Δυναμικό παρόν έδωσε η ιπποδρομιακή κοινότητα, παλαιοί και νέοι ιδιοκτήτες, προπονητές  και πάρα πολλοί  φίλιπποι.

Οι είκοσι τρεις καθαρόαιμοι ίπποι ηλικίας δύο και τριών ετών που έφεραν στη χώρα μας η Ιπποδρομίες ΑΕ του Ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησαν ιδιοκτήτες και αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση της προετοιμασίας τους για την κάθοδο στους αγώνες. Η επιλογή έγινε με βάση την ηλικία, την γενεαλογική προέλευση και το αγωνιστικό τους προφίλ. Στην πλειονότητά τους έχουν ήδη αγωνιστεί στο εξωτερικό και αυτό εξασφαλίζει την ομαλή ένταξή τους στις ελληνικές ιπποδρομίες. Πρόκειται για καθαρόαιμα άλογα που ταιριάζουν στον αμμώδη στίβο του Μαρκόπουλου και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους έχουν αγωνιστικό μέλλον. Προέρχονται τόσο από παλαιούς επιβήτορες με καλές επιδόσεις και απογόνους στην Ελλάδα όσο και από νέους επιβήτορες.

Σημαντικές αφίξεις νέων ιδιοκτητών και αγορές

 Παλαιοί ιδιοκτήτες και αρκετοί νέοι που βλέπουν ιδιαίτερα θερμά τη νέα σελίδα που γυρίζει στις ιπποδρομίες, αποδείχθηκε πως ήταν καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι, για τη δημοπρασία καθώς  «κονταροχτυπήθηκαν» στις προσφορές με τη μια να διαδέχεται την άλλη. Το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που αρκετοί ιδιοκτήτες πλειοψήφησαν σε δύο και τρία άλογα. Μάλιστα, ιδιοκτήτες και προπονητές που δεν κατάφεραν τελικά να αγοράσουν κάποιο άλογο, σημείωσαν ότι θα επανέλθουν σύντομα με νέες αγορές. Η υψηλότερη τιμή πώλησης έφτασε τις 20.000 ευρώ για τον διετή ίππο Carson City.

Σημείο αναφοράς στη χθεσινή δημοπρασία, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ίππων κος Γιάννης Μυτιληναίος, καθώς και ο κος Sammer Khouri, Λιβανογαλλικής καταγωγής, ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού – ενεργειακού κολοσσού Consolidated Constructors Company, που δραστηριοποιείται επί πολλά έτη στη χώρα μας. Η παρουσία και οι αγορές που πραγματοποίησαν προσδίδουν μια νέα δυναμική και σηματοδοτούν πολλά για τις ιπποδρομίες και το status των νέων ιδιοκτητών καθαρόαιμων ίππων.

 Σε γερά θεμέλια η νέα ημέρα για τις ιπποδρομίες  

Η επιτυχημένη δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποίησε η Ιπποδρομίες ΑΕ στέλνει το μήνυμα ότι προχωρά με επιτυχία ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΟΠΑΠ για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών, με αλλαγή του κλίματος και δημιουργία μιας νέας ιπποδρομιακής κουλτούρας. Δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων ο  Α’ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Σπύρος Φωκάς προανήγγειλε ότι έρχεται δεύτερη αγωνιστική ημέρα και αύξηση του ιππικού πληθυσμού.

«Κάνουμε εντατικές προσπάθειες για την αναβάθμιση του αθλήματος και την αύξηση του ιππικού πληθυσμού, με στόχο την εδραίωση της νέας εποχής των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Καταφέραμε και σταματήσαμε τη ραγδαία μείωση του ιππικού πληθυσμού, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 300 ενεργών ίππων μετά από πολύ καιρό. Αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, έχοντας πρόσφατα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ριζική συντήρηση στον στίβο. Στα σχέδια των επόμενων μηνών εντάσσονται προσπάθειες για να εισάγουμε και δεύτερη αγωνιστική μέσα στην εβδομάδα. Ο ιππικός πληθυσμός σύντομα θα αυξηθεί με περίπου 50 άλογα που πρόκειται να εγγραφούν. Ο αριθμός των πρακτορείων που διαθέτουν ιπποδρομιακό στοίχημα θα αυξηθεί και αυτός».????????????????????????????????????

Ο COO της εταιρείας, κ. Κώστας Αλεξόπουλος δήλωσε: « Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την σημερινή δημοπρασία. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα καθαρόαιμα άλογα από παλαιούς και από νέους ιδιοκτήτες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι οι φίλιπποι δείχνουν να αγκαλιάζουν την προσπάθεια που κάνει η εταιρεία μας για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών. Μετά και την επιτυχημένη σημερινή δημοπρασία πετυχαίνουμε τόσο την ενίσχυση του ιππικού δυναμικού στο Μαρκόπουλο όσο και την αναζωογόνηση του ανταγωνισμού στις κούρσες».