Η ιστορική διαδήλωση στα διεθνή μέσα: «Ο θυμός εξαπλώνεται στην Ελλάδα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σημερινής ιστορικής πορείας διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση για τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωσαν ζητώντας δικαιοσύνη.

Η Le Monde ξεκινά το άρθρο της με τη φράση «Ο θυμός εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους την Τετάρτη».

Το ίδιο άρθρο αναφέροντας ότι «η χώρα βρίσκεται σχεδόν σε αδιέξοδο» τονίζει ότι «ο χειρισμός του δυστυχήματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρήθηκε καταστροφικός από τους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησής του».

«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με γενικές εκλογές την άνοιξη, συνθλίβεται καθώς λίγες ώρες μετά την καταστροφή διαβεβαίωνε ότι επρόκειτο για “τραγικό ανθρώπινο λάθος”» τονίζει η γαλλική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Le Monde η συγγνώμη του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή, αποτελεί «mea culpa που θεωρείται πολύ αργά για πολλούς».

Εκτενές ρεπορτάζ μεταδίδει και το Reuters το οποίο κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες οργισμένων στην Ελλάδα που πραγματοποίησαν πορεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Παράλληλα, το διεθνές πρακτορείο κάνει λόγο για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση μετά την εκλογή της το 2019.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Washington Post η οποία μεταδίδει ότι δεκάδες χιλιάδες πραγματοποίησαν πορεία στην Ελλάδα για τη σιδηροδρομική καταστροφή.

Τον τόνο των ημερών έπιασε το france24 έχοντας για τίτλο το «πάρε με όταν φτάσεις».

«Οι διαδηλωτές άρπαξαν και προσάρμοσαν τις λέξεις για να εκφράσουν το παράπονό τους για θάνατο των νέων και την οργή τους για τις αντιληπτές αδυναμίες των αρχών», αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.