Η σχέση της «Ομάδας Γεννηματά» με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση της Φώφης, πίσω από τη συνάντηση Γείτονα -Φλαμπουράρη

Ως μια ακόμη ένδειξη υπέρ των πληροφοριών που θέλουν τη Φώφη Γεννηματά διαθέσιμη να εγκαταλείψει την ηγεσία του Κινάλ εντός του 2020 αντιμετωπίζεται από πολιτικούς παρατηρητές η επιδεικτική συνάντηση του Κώστα Γείτονα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη .

Η ανεπίσημη εκδοχή του Κινάλ για « συνάντηση δυο παλαιών φίλων»  μάλλον τους επιβεβαιώνει.

Ο φερόμενος ως  «πραγματικός αρχηγός» του Κινάλ διαπραγματεύεται με τον πιο έμπιστο άνθρωπο του Τσίπρα για την τύχη της ομάδας, εφόσον η  Φώφη Γεννήματα αποχωρήσει -όπως φέρεται να  έχει ενημερώσει  τον Κώστα Σημίτη  και άλλους παράγοντες. Άλλωστε δεν είναι οι μόνοι στο Κινάλ που στρέφονται προς τη Κουμουνδούρου.

Θα είναι μια εξέλιξη που σχετίζεται ενδεχομένως με την προοπτική των πρόωρων εκλογών με απλή αναλογική-   όπως, κατά την εκτίμηση πολλών,  σχεδιάζει Κυριάκος Μητσοτάκης. Σ’ αυτή την περίπτωσή η εκλογική τύχη του Κινάλ δεν φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Για να βελτιώσει την υστεροφημία της η Γεννηματά,- ως επικεφαλής που πήρε το ΠΑΣΟΚ από το 4% που το κατακρήμνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και θα το παραδώσει ως Κινάλ έστω με διπλάσιο ποσοστό- οργανώνει κινήσεις απομάκρυνσης της από τον σημερινό Πρωθυπουργό. Με τον οποίο πάντως προσδοκούσε να συγκυβερνήσει, πριν προκύψει η αυτοδυναμίατης ΝΔ.

Η ενίσχυσή του αντιδεξιού προφίλ της, που άρχισε ήδη, αναμένεται να  ενταθεί, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν οι διεργασίες για την σύμπραξη του  μηχανισμού της με τον  ΣΥΡΙΖΑ. 

Βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει και σε άλλα επίπεδα, όπως μια φημολογούμενη συνάντηση του Νίκου Μπίστη με στέλεχος του  περιβάλλοντος της.

Την όσμωση των δυο πλευρών ευνοούν πλέον και μιντιακά συστήματα -με τα οποία η Γεννήματα διατηρεί καλές σχέσεις-, που είχαν πρωταγωνιστήσει στην απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Σήμερα όμως βρίσκονται σε τροχιά αναμέτρησης με τον Μητσοτάκη και θέλουν να στρέψουν εναντίον του, ό,τι θα αφήσει πίσω της η Φώφη.