Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα: «Ιστορίες Ολυμπιονικών»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι, οργανώνει τις Παρασκευές του Ιουλίου, θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Ιστορίες Ολυμπιονικών», στον εξώστη του κτηρίου του, στον Ταύρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικές αληθινές ιστορίες σημαντικών δρομέων, οι οποίοι στην πορεία τους διακρίθηκαν ως Ολυμπιονίκες.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 (ώρα 21:00) με την προβολή της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire | Ηνωμένο Βασίλειο | 1981 | 125′), σε σκηνοθεσία Χιού Χάντσον. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων ταχύτητας, του Χάρολντ Άμπραχαμς (Μπεν Κρος), και του  Έρικ Λίντελ (Ίαν Τσάρλσον), οι οποίοι κέρδισαν χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι, το 1924.

Η ταινία απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Κοστουμιών και Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης για το πασίγνωστο θέμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Δείτε το trailer εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr