Καταδίκη του διευθυντή των Νέων για λογοκρισία σε άρθρο της Ακρίτα

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε αμετάκλητα τον διευθυντή των Νέων Γιώργο Μαντέλα για τη λογοκρισία που άσκησε στο άρθρο της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα, τον Δεκέμβριο του 2020, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της δημοσιογράφου.

Η δημοσιογράφος, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Δικαιωμένη επιτέλους.

Παρέπεμψα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τον διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Μαντέλα για τη λογοκρισία που άσκησε στο άρθρο μου για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκα τον Δεκέμβριο του 2020 μετα από είκοσι χρόνια στην εφημερίδα.

– Ο Γ. Μαντέλας καταδικάστηκε για λογοκρισία του κειμένου μου στο Πρωτοβάθμιο και κατόπιν προχώρησε σε έφεση της απόφασης.

– Δυστυχώς γι’ αυτόν και την εφημερίδα που εκπροσωπεί, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό τον καταδίκασε επίσης για λογοκρισία. Κι αυτή τη φορά αμετάκλητα.

-Ο Γ. Μαντέλας επέλεξε τη δεδομένη στιγμή να υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπαχρήστο που έγραφε για αγορά βίλας 1.500.000 από τον Τσίπρα κι όχι εμένα που αληθώς αναφερόμουν σε νοικιασμένο σπίτι των 500 €.

– Είναι μια μεγάλη νίκη για μένα αυτή. Κι αποδεικνύει πως – με ελάχιστες εξαιρέσεις – οι συνάδελφοί μας στα δυο Πειθαρχικά κρίνουν αμερόληπτα με γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία του Τύπου.