Κυβέρνηση πολιτικής εξαπάτησης; Όποιος έχει μάτια βλέπει

Του Γ. Λακόπουλου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε για «πολιτική εξαπάτηση» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Μήπως είναι νωρίς για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό; 

Καθόλου. Μάλλον πολύ αργά είναι.

Από την πρώτη μέρα  η εξαπάτηση υπήρχε στη μαρκίζα:  από το μικρό σχήμα οποίο υποσχέθηκε προεκλογικά ο Μητσοτάκης, εμφανίσθηκε ένα θηριώδες υπουργικό συμβούλιο.

Το 40% των μελών του δεν είχε λαϊκή νομιμοποίηση. Ένας ανεξακρίβωτος αριθμός προέρχονταν από τη διάλυση ενός -τουλάχιστον- κόμματος και πρόσωπα που την προηγούμενη των εκλογών μετείχαν στις εσωκομματικές διεργασίες ενός άλλου.

Επιπροσθέτως ήταν μια κυβέρνηση που προσπαθούσε να κρύψει τον αφανή εταίρο της. Και από την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά άρχισε η εξαπάτηση.

Μέτρα που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός που είχε συντάξει η προηγουμένη κυβέρνηση, όπως η μείωση ο ΕΝΦΙΑ εμφανίσθηκαν ως…δικές της παροχές.

Μέτρα στα οποία στήριξε την εκλογή της, όπως η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης μετακόμισαν στο μέλλον, ενώ οι φόροι στους αγρότες που θα μειωνόταν, αυξήθηκαν.

Ολόκληρη η ρητορική για τις Πρέσπες, το Προσφυγικό, το Μάτι, -όπως και η  διεκδίκηση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και η ανάπτυξη του 4% -που υπήρξαν η αιχμή της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ εξελίχθηκαν το  αντίθετό τους. Κωλοτούμπες και των γονέων.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  εξαπατούσε τη Βουλή εξ αρχής λέγοντάς ότι δεν θα  αλλάξει το νόμο για τον διοικητή της ΕΥΠ και σε τρεις μέρες τον άλλαξε.

Οι προσωπικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για «μάνατζερς στα νοσοκομεία  για να μεταφέρουν τεχνογνωσία και όχι πολιτευτές» , στην πράξη έγιναν ένα όργιο φαυλότητας με πολιτευτές, κομματικούς παράγοντες, αποστράτους, ταβερνιάρηδες,  κολλητούς, συναλλασσόμενους , ακραίους και σούργελα.

Ομοίως οι δεσμεύσεις του για τους μετακλητούς έγιναν βόλεμα κομματικών στελεχών και παρατρεχάμενων με αυξημένους μισθούς.

Η «ανεξαρτησία» ΕΡΤ έγινε αποθήκη κομματικών στελεχών , φιλικών δημοσιογράφων και αποτυχημένων πολιτευτών.

Ένας υφυπουργός εξαπατά  την κοινή γνώμη και ίσως την ίδια την κυβέρνηση με τους τίτλους σπουδών του  και ο Πρωθυπουργός τον καλύπτει.

Η κορυφαία πράξη εξαπάτησης οργανώνεται τη Νοβάρτις όπου καθ’ υπόδειξη του Φρουζή προωθείται η θεωρία τη σκευωρίας και για τους…γιατρούς.

Η παρέμβαση στους Ποινικούς Κώδικες καταλήγει σε διεθνή διασυρμό της κυβέρνησής που κατηγορείται ότι «ανατρέπει την προσήλωση της Ελλάδας σε διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» -από  στους «Financial Times»-  και ο Πρωθυπουργός αφού αδυνατεί να διαψεύσει την εφημερίδα, την… επισκέπτεται και την επιβραβεύει με συνέντευξη!

Αυτός κατάλογος δεν έχει τέλος. Και δεν έχει σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για  να παραπλανήσει τους πολίτες και να πάρει την ψήφο τους.

Αν αυτό δεν είναι πολιτική εξαπάτηση, τι είναι; Ούτε καν τα φιλικά του ΜΜΕ δεν μπορούνε να τα  υποστηρίξουν…