Ο λόγος στον Αλέξη Τσίπρα: ή τελειώνει το άγος Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ή τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Δημοκρατική Παράταξη

Του Γ. Λακόπουλου

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έγραψε ένα άρθρο στα ΝΕΑ. Απαράδεκτο σε ό,τι αφορά την ουσία του. Αλλά ήταν μια ευπρεπής παρέμβαση με εμφανή στόχο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά. Θεμιτό.

Για το άρθρο αυτό δέχθηκε πολλές επικρίσεις, παρότι προσπάθησε να αποποιηθεί την ευθύνη για τον τίτλο «Για όλα φταίει ο Καραμανλής» της εφημερίδας που το φιλοξένησε.

 Εν πάση περιπτώσει όμως ήταν αφορμή για μια δημόσια συζήτηση στην οποία πήραν πολλοί μέρος και ίσως στη συνέχεια πάρουν περισσότεροι.

Τίποτε δεν θα ήταν περίεργο για μια δημοκρατική χώρα, αν από τα βάθη του  ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιγε ένας οχετός. Κρατήστε τη μύτη σας και την ψυχραιμία σας και διαβάστε, όσο αντέχετε το ακόλουθο κείμενο»:

-«ΣΗΜΙΤΗ !!!! ΑΕΙ κρύψου σε καμία τρύπα που έχεις και άποψη.. για τα εθνικά. Με τη στάση σου “γκριζαριστηκαν”τα ΙΜΙΑ εσύ ΕΔΩΣΕΣ τον Οτσαλάν στους Τούρκους ,Εσύ έκανες “νόμο κίνησης «της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα ,Εσύ άφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο ,εσύ έστησες το πάρτι των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπουλου,από σένα και τον Κοσμιδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτι με τη φαρμακευτική δαπάνη !!!
ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;
Ο “εκσυγχρονισμός” σου ήταν σάπιος και οδήγησε ,μαζί με αυτά που έκανε ο Καραμανλής μετά στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της χώρας !
Τι θέλεις Να θυμίσεις στο Κυριακο Μητσοτακη πως επί των ημερών σου διορίστηκε μέσω Καρατζα στην εθνική τράπεζα ,για να βάλεις υποψηφιότητα για πρόεδρος;;;
ΑΕΙ πιες το τσάι σου ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ…»

Η υπογραφή δυστυχώς ανήκει σε κάποιον που υπήρξε υπουργός του Αλέξη Τσίπρα και σήμερα έχει οριστεί από τον ίδιο «σκιώδης» υπουργός.

Αυτό το καλαμπούρι με τον Πολάκη δεν πάει άλλο. Εφόσον παραμένει στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ασπαστεί το ήθος της  και το ύφος του λόγου της. Ειδικά τη στιγμή που επιχειρεί να επιταχύνει το βήμα της προς το μέλλον.

Δεν ξέρουμε τι πρόβλημα έχει ο Παύλος Πολάκης και συμπεριφέρεται σαν θαμώνας  καταγωγίων.  Ούτε ποιας επιστήμης αρμοδιότητα είναι η αντιμετώπισή του. Ξέρουμε όμως τι πρόβλημα έχουν πολλοί σ’ αυτό το κόμμα- και αρκετοί το δήλωσαν ήδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μέμφεται τον Μητσοτάκη επειδή ανέχεται τον Άδωνι, τον Μπογδάνο και άλλα άνθη της παράταξης του και στο δικό του κόμμα να σταδιοδρομεί κάποιος που δεν σέβεται ούτε καν την αισθητική του δημοσίου λόγου.  

Μόνο ένας ανισόρροπος θα θεωρούσε το παραπάνω κείμενο συμμετοχή σε πολιτική αντιπαράθεση.

Μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Να εκχυδαΐζει την πολιτική.  Αλλά αυτό δεν μπορεί να βαρύνει την Αριστερά και όσους θέλουν να σχετίζονται μαζί της.  Ας τον αποδεσμεύσει ο Τσιπρας και να λέει ότι του καπνίσει.

 Ο Πολάκης έβλαψε με το πληκτρολόγιό του ήδη το κόμμα του και αντικειμενικά ωφέλησε τη Δεξιά. Τώρα βλάπτει πλέον και  την προσπάθεια μετασχηματισμού του. Λειτουργεί σαν προβοκάτορας -είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι.

Αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Αλλά κανείς δεν προτίθεται να ζητήσει λογαριασμό από τον ίδιο-, καθώς δείχνει πλέον να έχει το ακαταλόγιστο.  

Άλλος πρέπει να καθαρίσει τη κατάσταση: ο Αλέξης Τσίπρας. Προτίθεται να θυσιάσει τον ιστορικό του ρόλο -ως ανανεωτή της Αριστεράς και φορέα ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης- για χάρη του Πολάκη;

Όλοι περιμένουν απάντηση για να καθορίσουν τη στάση τους στη συνέχεια.  Το παραλήρημα σε στυλ “ο τρελός του χωριού” δεν κόβει εισιτήρια…