Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αποσυνάγωγος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Κώστας Καραμανλής, ακολουθώντας τον Μητσοτάκη στη οδό της κοινοβουλευτικής απουσίας, μπήκε στην οδό της πολιτικής απώλειάς του.

Δύσκολες μέρες για τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία που ξεπήδησε από τους ερπύστριες της εφταετίας των συνταγματαρχών: ισοπεδώνεται από τον οδοστρωτήρα της διαχείρισης των σκανδάλων στην πενταετία του νεότερου Μητσοτάκη – που επισύρει διεθνή κατακραυγή, με την απεχθή παιδαγωγική της πολιτικής της, έναντι των ευρωπαϊκών αξιών Δημοκρατίας και Δικαίου.

-Στη Siemens του Χριστοφοράκου – με τον οποίο είχε συνάφειες η οικογένεια που κυβερνάει – δόθηκε αναδρομικά συγχωροχάρτι, ακόμη και στους περιφερειακούς που είχαν καταδικαστεί – ενώ ποτέ δεν αποδόθηκε στην ελληνική πολιτεία αποζημίωση για το ομολογημένο όργιο διαφθοράς. Η γερμανική εταιρία ξεπλύθηκε και μένει στην ελληνική αγορά, χωρίς γάτες και ζημιές.

Στη Novartis οργανώθηκε η πιο άθλια εκστρατεία όλων των εποχών για να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα και ένας φαιός συνασπισμός – υπόπτων, κομμάτων και ΜΜΕ – στοχοποίησε την εισαγγελέα Τουλουπάκη και δημοσιογράφους. Κανείς δεν πλήρωσε για τίποτε – έστω στα απόνερα των δικαστικών αποφάσεων εκείθεν του Ατλαντικού – ούτε καν οι γιατροί που συνταγογραφούσαν καθ’ υπόδειξη.

Έμεινε η πρακτική να απειλεί ο ερευνώμενος πολιτικός τον δικαστικό λειτουργό που τον ελέγχει, όπως είδαμε με την ιταμή επίθεση Γεωργιάδη στη Γενική Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστήριού.

Στις υποκλοπές της ΕΥΠ, βοά ο πλανήτης, καθώς υπάρχει το έγκλημα και τα πειστήρια του και έχουν κρεμαστεί στα μανταλάκια – με ονόματα και διευθύνσεις – οι υπόλογοι, ο ηθικός αυτουργός και κυρίως τα θύματα. Αναμεσά τους, εκτός από δημοσιογράφους, ένας τουλάχιστον υπουργός, ένας στρατηγός και ένας αρχηγός κόμματος – που δεν οδήγησε ποτέ στο εδώλιο τους ωτακουστές του, με την κατάθεση απλής έγκλησης για τον καθένα.

Μένουν μόνο τα «προϊόντα» των «επισυνδέσεων» – άγνωστο σε ποιων τα χέρια – και η επίγευση της άνομης παντοκρατορίας που εξασφαλίζει η ευχέρεια να συγκαλύπτονται εγκλήματα, για τα οποία διενεργούν έρευνα και κοινοτικά όργανα.

Η «επιτάχυνση» της δικαστικής έρευνας – που θα εξασφάλιζαν ο χειρισμοί Ντογιάκου και Αδειλίνη – δυο χρόνια μετά δεν έχει οδηγήσει ούτε έναν στο γραφείο του ανακρίτη για απολογία.

Το σκάνδαλο των Τεμπών συγκαλύφθηκε διά της Εξεταστικής Επιτροπής, με επικεφαλής έναν αγροίκο φορέα πολιτικής μετριότητας, εντολοδόχο ενός Πρωθυπουργού που επιφύλαξε στα θύματα και τις οικογένειες τους την έσχατη προσβολή:

-Δεν πήγε στη Βουλή που συζητούσε το προκλητικό «πόρισμα» του κόμματός του, που δίκασε ως υπαίτιους τους νεκρούς μηχανοδηγούς της τραγωδίας – ο τόπος της οποίας μετά το μπάζωμα, σκυλεύτηκε από αγύρτες βουλευτές της προσωπικής επιρροής του.

Η ελπίδα για απόδοση Δικαιοσύνης στηρίζεται τώρα στις ευρωπαίες εισαγγελείς Κοβέσι και Παπανδρέου και στην κραυγή «Μπαϊμάκη θυμήσου τον Σαρτζετάκη», προς τον εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Ό,τι και αν συμβεί, κάτι δεν θα μπαζωθεί ποτέ: η δημόσια περιφρόνηση για τον πολιτικό που κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του, ώστε να μην απολογηθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του για την κατηγορία ενδεχομένης ποινικής ευθύνης του.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – μικρός αχθοφόρος μεγάλου ονόματος δυο πρώην πρωθυπουργών, που τίμησαν την πολιτική – δεν θα απαλλαγεί ποτέ από το άγος όσων του καταλόγισε η εμβληματική Μαρία Καρυστιανού για τη δειλία της συμπεριφοράς του.

Ακολουθώντας τον Μητσοτάκη στη οδό της κοινοβουλευτικής απουσίας, μπήκε στην οδό της πολιτικής απώλειάς του.

Μένει στην Ιστορία ως αποσυνάγωγος του δημοσίου βίου.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR