Μαρία Καρυστιανού: “Στείλτε μας βίντεο και φωτογραφίες από την εμπορική αμαξοστοιχία”

Η μητέρα θύματος της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ζητεί φωτογραφίες ή βίντεο από το «φορτηγό – τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα»

Η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook στην ομάδα «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» σημειώνει ότι «εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό – τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]».

Facebook

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης -συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη- με αίτημά τους στο προεδρείο της Βουλής ζητούν την άρση της ασυλίας των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και το νομικό επιχείρημα πως το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί ακόμα και του συντάγματος.

Στο ίδιο αίτημα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».

Οι συγγενείς των θυμάτων υπενθυμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία «ακύρωσε» την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να εξεταστεί πιθανή ποινική ευθύνη υπουργών στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν, «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας , εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό -τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]
Σύλλογος Συγγενών θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών 2023».