Προπαγάνδα και προβοκάτσια

Του Ιωάννη Δαμίγου

Όπως αναμενόταν, η προπαγάνδα ήδη έχει ξαμοληθεί και κατακλύζει τα δελτία ειδήσεων, με λογής αυτόκλητους “αναλυτές” να τσουβαλιάζουν διαφορετικά γεγονότα, με τον ίδιο όμως απόλυτο στόχο. Την πλύση όποιου σημείου του εγκεφάλου, που πιθανό τους έχει ξεφύγει από το πρόγραμμα του πλυντηρίου. 

Η ψυχολογική τρομοκρατία σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να προετοιμάσει τον όχλο για τις …  δίκαιες και αναγκαίες προπολεμικές ενέργειες, προς προάσπιση συμφερόντων άλλων και όχι ευρωπαϊκών. Επικαλούνται και πάλι, τον κίνδυνο από επίθεση της Ρωσίας κατά της Ευρώπης, προσποιούμενοι πως δεν ενόχλησαν με άκρως προκλητικό τρόπο έναν επίσης “δημοκράτη”, όμοιό τους ηγέτη! Αφού πρώτα παρέσυραν τους Ουκρανούς μέσω ενός αχυράνθρωπου ως συνήθως, τώρα αδυνατώντας να συνεχίσουν την κοστοβόρα  υποστήριξη οι εμπνευστές των ΗΠΑ, μεταθέτουν το πρόβλημά τους, στους πρόθυμους υπαλλήλους των Ευρωπαίους. (Το Κογκρέσο πρέπει με κάθε τίμημα, να εγκρίνει αυτόν τον προϋπολογισμό ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να αποφύγει μια μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης).

Με το σύνθημα “επίκειται πόλεμος”, προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα, για τον “αμυντικό” πολεμικό εξοπλισμό των, από ευρωομόλογα, από φόρους ή ότι άλλο χρειαστεί, πάντα υπολογίζοντας μονομερώς σε βάρος των λαών των, που επιτήδεια γαλούχησαν από καιρό. Εξασφαλίζοντας εκ των προτέρων τις νόμιμες μίζες μέσω υπογραφών των συμβολαίων, όπως πιθανά ορίζει ο άγραφος νόμος των μεσαζόντων. Ο πόλεμος γίνεται πάντα για οικονομικούς λόγους πρωτίστως και δευτερευόντως για εδάφη.

Για να  ξυπνήσουν και να ενισχύσουν το “μπατριωτικό” ένστικτο των πολλών ακροδεξιών νεοελλήνων, ενισχύουν οι ειδήμονες προπαγανδιστές την αίσθηση για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας μάταια το πολυπόθητο “στρίμωγμα” της Τουρκίας! Που ουδέποτε η Ευρώπη πήρε θέση, βρείτε τα έλεγε, αδιαφορώντας πως είμαστε τα σύνορά της, μια και τα συμφέροντα δεν έχουν τέτοια.

Τρέχουν να προλάβουν την προπολεμική ετοιμασία, εντός … πέντε ετών, μα τα κονδύλια προφανώς θα τα συλλέξουν νωρίτερα, ένεκα των προκαταβολών. Ως τότε, ο Πούτιν θα τους περιμένει να … οργανωθούν, επιτυγχάνοντας των οικονομικό στραγγαλισμό της, αντιστρέφοντας τους πρωταρχικούς στόχους. 

Η τρομοκρατική δολοφονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στην Μόσχα, με σαράντα νεκρούς και εκατό τραυματίες Ρώσους ανυποψίαστους πολίτες και παιδιά μεταξύ των, αν δεν επικρατήσει η απαραίτητη και επιβαλλόμενη ψυχραιμία, ίσως οδηγήσει σε ανεξέλεγκτα και οδυνηρά για την ανθρωπότητα αποτελέσματα. Ο δρόμος της προπαγάνδας και της προβοκάτσιας, είτε αποκαλούνται ISIS ή όπως αλλιώς, εξυπηρετεί τα σχέδια των απανταχού συνασπισμένων μακελάρηδων.