Νέα πρόκληση Παπαδημούλη- Πώς τον αντέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ;

 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης βρέθηκε πρόσφατα  στο επίκεντρο για την περιουσία του. Είπε ό,τι είχε να πει. Αλλά δεν τα είπε όλα. 

 Η τελευταία εμφάνισή του έγινε με αφορμή την αποκάλυψη ότι τρία από οκτώ διαμερίσματα που αγόρασε σε ένα χρόνο είναι νοικιασμένα σε πρόσφυγες.

Κατά τον ίδιο: «Τρία από τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ».

Οι απαντήσεις του τον εκθέτουν περισσότερο, για συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτο: Δεν μίλησε περί των ενοικιάσεων όταν έδινε τις εξηγήσεις για τις αγορές. Δηλαδή το απέκρυψε πίσω από εξηγήσεις του τύπου «αμάρτησα για τα παιδιά μου». Ένας πάμπλουτος  πολιτικός, ισχυρίζεται ότι αποκαθιστά τα παιδιά του αγοράζοντας κοψοχρονιά διαμερίσματα σε υποβαθμισμένες περιοχές.

 Δεύτερο: Όταν έγιναν γνωστές οι ενοικιάσεις έβαλε πάλι μπροστά τα παιδιά του λέγοντας ότι «τους ανήκουν». Αν τα παιδιά του έκλεισαν τις ενοικιάσεις, γιατί δεν το εξηγούν τα ίδια; Π.χ. μέσω του δικηγόρου τους.

Τρίτο: Όταν λέει «τα διαμερίσματα είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών και είναι προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό» υποτιμά -αν δεν δείχνει περιφρόνηση -τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές.

Τέταρτο:  Νομίζει ότι απευθύνεται σε κάφρους όταν λέει «φιλοξενούν πρόσφυγες». Δεν φιλοξενούν. Είναι νοικιασμένα σε πρόσφυγες -με δημόσιο χρήμα.

Πέμπτο: Συνιστά χυδαιολογία να λέει: «Αυτοί δεν μας έλεγαν «αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας»;  Δεν πήρε κανέναν στο σπίτι του. Δεν είναι άλλωστε εκεί το σπίτι του.  Πληρώνουν. 

Ο άνθρωπος αυτός δουλεύει όλον τον κόσμο. Πώς τον ανέχονται στον ΣΥΡΙΖΑ;