«Ο Λαλιώτης διασύρει Μητσοτάκη- Μπογδάνο- Δοξιάδη, όσους «στιγματίζουν τη Γενιά του Πολυτεχνείου»

Την  δραματική νύχτα τα  17η Νοέμβρη 1973 δυο φοιτητές από τους καταληψίες του  Πολυτεχνείου  πήδησαν από  τα κάγκελα της Σχολής στην Πατησίων για να διαπραγματευθούν με τους στρατιωτικούς την αναίμακτη εκκένωση της κατάληψης.

Ο Κυριάκος Σταμέλος έφυγε και δεν θα σχολιάσει όσα ακούγονται αυτές τις μέρες.  Ο δεύτερος, ο Κώστας Λαλιωτης,  με ένα συγκλονιστικό άρθρο του    ηλεκτρονικό περιοδικό της Βουλής «Επί του Περιστυλίου» γράφει «πυρακτωμένες αλήθειες» και ισοπεδώνει όσους «στιγματίζουν τη «Γενιά του Πολυτεχνείου». Σημειώνει  στην εισαγωγή του:

«Μετά από 47 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου ορισμένοι «Κύκλοι» πασχίζουν συστηματικά να αναθεωρήσουν το ιστορικό γίγνεσθαι εκείνης της περιόδου και να στιγματίσουν τη «Γενιά του Πολυτεχνείου». Αυτοί οι «Κύκλοι» προσπαθούν εμμονικά και μεθοδικά να αμφισβητήσουν τα ανεξίτηλα γεγονότα με υποκειμενικές και έωλες αφηγήσεις τους (… εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων…), να αντικαταστήσουν τις πυρακτωμένες αλήθειες με τις κατασκευασμένες «μετα-αλήθειες» τους και να εκτοπίσουν την πραγματική ιστορία με την ψευδεπίγραφη «μετα-ιστορία» τους. 

 Και συνεχίζει ο εκ των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου ως απάντηση «στις προσπάθειες από νοσταλγούς της Χούντας, αλλά και από κάποιους «ρηξικέλευθους φιλελεύθερους» δημοσιογράφους και διανοούμενους να συνδέσουν το Πολυτεχνείο με την τραγωδία της Κύπρου», να ενοχοποιήσουν την Εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 για την ακύρωση της «φιλελευθεροποίησης» της Δικτατορίας …».  

Το τελευταίο αφορά προδήλως τον  Απ. Δοξιάδη που έχει προβάλει τον  ισχυρισμό το Πολυτεχνείο οδήγησε σε πιο σκληρή χούντα.

Τα συμφραζόμενα του άρθρου που «δείχνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη   δίνουν απάντηση σε όσα είπε στη Βουλή πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, διεκδικώντας μερίδιο της εξέγερσης για τη Δεξιά:

«Η χούντα ήταν ενιαία και αδιαίρετη, είχε τους ίδιους πάτρωνες και γεννήθηκε ως τέρας από την ίδια μήτρα,  έχει οικογενειακό δέντρο με βαθιές ρίζες, με ιστορική ταυτότητα και DNAϊκό πολιτικό αποτύπωμα… Η δομή της, η δικτύωσή της και τα σημαίνοντα πρόσωπά της έλκουν την καταγωγή  τους,  την  ισχύ  τους  και  τη  «νομιμότητά»  τους  στο  μετεμφυλιακό  Κράτος και Παρακράτος της Βαθιάς Δεξιάς…».

Για τον Μπογδάνο που είχε πει παλιότερα «Να μην ξεχνάμε ότι τα αγνά παιδιά του Πολυτεχνείου άνοιξαν τον δρόμο με τις μεθοδεύσεις της CIA για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο» ο Κ.  Λαλιώτης καταγγέλλει:

« Έχουμε χρέος να υπενθυμίσουμε στους θιασώτες αυτών των θεωριών και μυθευμάτων ότι η προδοσία της Κύπρου από την ενιαία, διαχρονική και αδιαίρετη «Χούντα – Μπάμπουσκα» είναι διαρκής και όχι εποχιακή και στιγμιαία.

Αυτή η προδοσία της Κύπρου συνδέεται άρρηκτα βήμα με βήμα, απόφαση με απόφαση, δράση με δράση, επέμβαση με επέμβαση της «Χούντας – Μπάμπουσκα» από την εγκαθίδρυσή της την 21η Απριλίου του 1967 μέχρι την κατάρρευσή της την 24η Ιουλίου του 1974».