Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεάν πρόγραμμα μαστογραφίας… που υπάρχει από το 2018!

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας,ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης… το οποίο όμως είναι νομοθετημένο από το 2018 και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα την Κυριακή, υποδεχόμενος  στο γραφείο του γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και την ογκολόγο Έλενα Λινάρδου στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, εγκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη για προχειρότητα, άγνοια ή και εξαπάτηση, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη του, τόσο το υφιστάμενο πλαίσιο, όσο και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Σήμερα, 25η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανέλαβε δράση ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την παρουσία της κατά τη συζήτηση της #πρότασης_μομφής στη #Βουλή.

Ως γιατρός και ως γυναίκα επισημαίνω τη σημασία, την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στις παροχές Πρωτοβάθμιας Υγείας συμπεριλήφθηκε, για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και ΚΑΘΕ χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός μόλις ανακοίνωσε «πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη για τις γυναίκες ηλικίας 49 & 50 ετών», μη λαμβάνοντας υπόψιν τόσο το υφιστάμενο πλαίσιο, όσο και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Προχειρότητα, άγνοια…μήπως και εξαπάτηση;».

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την εξαγγελία για δωρεάν μαστογραφία εξαπολύει και ο Παύλος Πολάκης.

Όπως γράφει στο Facebook, από το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει και ισχύει, δωρεάν μαστογραφία κάθε δύο έτη σε γυναίκες ηλικίας 40 – 49 ετών.

Ερωτά ακόμα τον πρωθυπουργό αν το συγκεκριμένο, ο θεός να το κάνει «πιλοτικό πρόγραμμα» θα κατευθυνθεί σε ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!