Παύλος Πολάκης: Χυλός

Του Γ. Λακόπουλου

Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού, με ειδίκευση γενικού χειρουργού – εντατικολόγου. Λένε πως είναι «εξαιρετικός χειρουργός».

Ως εκεί. Τίποτε δεν δείχνει ότι ο Παύλος Πολάκης έχει ειδικές γνώσεις για τον Covid-19 και τα εμβόλια. Πολύ περισσότερο επειδή «είναι αριστερός».

Είναι; Στο κεφάλι του υπάρχει κάτι σαν χυλός ιστορικού και διαλεκτικού υλισμού της νιότης του.

«Καθαρή επιστήμη δεν υπάρχει! Έχει κοινωνικούς προσδιοριστές. Από το τι ερευνάς και γιατί, μέχρι το πως και ποιοι γεύονται τα αποτελέσματα».

Καλό ως μαρξίζουσα ανάλυση άλλων καιρών. Αλλά καμία σχέση με το θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα αυτή την περίοδο.

Δεν είναι καν αρμόδιος να οργανώσει την αντιπολίτευση σ’ αυτό το μέτωπο, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό ο Τσίπρας το ανέθεσε στον Ξανθό.

Οχυρώνεται στις «προσωπικές απόψεις» και περιφέρεται ανεμβολίαστος, γιατί δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια.

Έχει κάνει, οικογενειακώς, μόνο τα «δοκιμασμένα εμβόλια». Η επιτομή του ψεκασμένου αντιεμβολιαστή.

Πχ «ρωτάει ιατρικά», γιατί «το οποιοδήποτε από τα εμβόλια, δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα;».

Ταπώνει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα: «Υπήρξε ποτέ εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία;»

Δεν σηκώνει αντίλογο: «Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών».

Έτσι διαγκωνίζεται ουμανιστικά με τον Σκέρτσο: «Δεν αποκτήσεις όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως Γιατρός και ως Αριστερός, ακόμα και αν ζήσεις τρεις ζωές».

Η τελευταία βερσιόν του παραληρήματος, έχει τίτλο: «Αν ήμουν υπουργός».

Δεν είναι και φροντίζει να μην ξαναγίνει κανένας από το κόμμα του.

Απαριθμώντας «τι θα έκανε αν ήταν υπουργός», δίνει και συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, που καπελώνει την αρμόδια Επιτροπή.

Αυτός θα «έκανε σαν υπουργός». Οι σημερινοί κρατούν τουλάχιστον τα προσχήματα ότι έχουν εισηγήσεις επιστημόνων.

Ο Πολάκης αυτοχρίζεται ειδικός και εξηγεί λεπτομερώς όσα – μάλλον ανατριχιαστικά – «θα έκανε». Μόνο που «προσωπικός» υπουργός δεν υπάρχει.

Η χαρά της Πελώνη: επανάφερε το ξεχασμένο σλόγκαν «ευτυχώς που κυβερνάει ο Μητσοτακης, σκέφτεστε να κυβερνούσε ο Τσίπρας;», που είδε κι έπαθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να το ξεβάψει.

Ως ασύδοτος μαυροπουκαμισάς, «παίρνει πλήρως την ευθύνη αυτών που λέει», άγνωστο απέναντι σε ποιον. Μάλλον στον εαυτό του: «την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν».

Είπαμε που αρχίζει και που τελειώνει η «επιστημοσύνη» του.

Στη ΝΔ υπολογίζουν πόσα εκατομμύρια θα γλυτώσουν, αν ακυρώσουν την πανάκριβη προεκλογική καμπάνια που σχεδιάζουν για να νικήσουν τον Τσιπρα.

Δεν τους χρειάζεται. Τον νικάει μόνος του ο Πολάκης.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR