Πιστέψτε με!

Του Τάκη Ψαρίδη

Στην ΚΕ αρνήθηκε το δημοψήφισμα για το αν η βάση επιθυμεί την συνεργασία με τα άλλα κόμματα και ιδίως με το πασοκ και έτσι αποκάλυψε και επισήμως το πως εννοεί το «αδιαμεσολάβητο». Όπως όλα τα «αδιαμεσολάβητα» στην Ιστορία και όπως ακριβώς το έχουμε περιγράψει από την πρώτη στιγμή. Βασιλικά, δικτατορικά και στην καλύτερη περίπτωση Μεσσιανικά. Απ’ ευθείας σχέση του «Εκλεκτού» με τα μέλη και τον λαό χωρίς την διαμεσολάβηση κομμάτων, οργάνων και δημοκρατικών διαδικασιών.

Ένας διαταραγμένος και επικίνδυνος ναρκισσισμός μόνο μια τέτοια «αδιαμεσολάβητη» σχέση μπορεί να ανεχτεί και να έχει. Άλλωστε, όπως εξήγγειλε στην ΚΕ, όλα αυτά τα κομματικά θα τα αλλάξει, όχι βεβαίως για να κάνει το κόμμα πιο σύγχρονο, αλλά πιο ελεγχόμενο από τον ίδιο, δηλαδή ιδιωτικό.

Κάθε φορά που του βγαίνουν από μέσα του διάφορα τραγελαφικά και βλέπει πως δεν περνάνε αλλά ξεσηκώνεται κατακραυγή, δεν έχει καμία ντροπή και δισταγμό να τα ανακαλέσει και να τα «διορθώσει» αμέσως καθώς «μαθαίνει γρήγορα».

Συγνώμη που έκλεισα την «Αυγή», λάθος  μου το ουαν μαν σόου, η υπερπροβολή της προσωπικής μου ζωής και του πλούτου μου στα «βοθροκάναλα» (του συστήματος που δήθεν τον κυνηγάει)  λάθος μου που επί μήνες κατήργησα τα όργανα του κόμματος και δεν συνεδρίασαν. Τώρα όμως «θα σας ταράξω στην συλλογικότητα». Τα όργανα θα συνεδριάζουν σχεδόν κάθε μέρα μέχρι εξαντλήσεως, έτσι για να δείτε ποιος είμαι εγώ..

Ένα άτομο που στερείται αρχών και αξιών και υπεράνω όλων τίθεται ο ναρκισσισμός του, είναι ικανό να υποκριθεί οποιονδήποτε ρόλο και να κάνει τα πάντα προκειμένου να πραγματώσει το «ψώνιο» που είχε από παιδί, να είναι αρχηγός (εννοείται οποιουδήποτε κόμματος)  και να γίνει πρωθυπουργός..

Έχουμε ξαναγράψει ότι θυμίζει τον κακοποιητή σύζυγο που ζητά συνεχώς συγνώμη για να ξανακάνει τα ίδια και να φτάσει έως και τη γυναικοκτονία. Ήδη ο «Στέφανος της Ελλάδας» έχει φτάσει στην πατροκτονία..

Έκοψε ακόμα και τον σύντροφο του Τάιλερ από τις εμφανίσεις του και στην Επίδαυρο συνοδεύτηκε από την κα Μάλαμα. Τι του έφταιξε το παιδί και δεν το πήρε και αυτό μαζί; Ξέχασε τις δεκάδες επίσημες εμφανίσεις του με τον Τάιλερ και τη Φάρλι; Προφανώς είναι ικανός να υποκριθεί ακόμα και τον στρέιτ και να εμφανιστεί με γυναίκα σύντροφο προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Ακόμα και στις προσωπικές επιλογές του, τόσο ειλικρινής ειναι..

Στην ΚΕ δήλωσε με το ύφος του «Στέφανου της Ελλάδας» ότι «θα σας ταράξω στην συλλογικότητα», όμως με μία μικρή λεπτομέρεια. ‘Οποιος-α είναι εκτός κομματικής γραμμής, (βλέπε, τολμά και με κρίνει) θα διαγράφεται. Αναμενόμενη και η επιβολή της σιωπής και διόλου περίεργη.  Όχι μόνο βρίσκει και τα κάνει, αλλά και τον στηρίζει μια ομάδα κολάκων και καιροσκόπων οι οποίοι φέρουν αυτοί την κύρια ευθύνη για την απαξίωση και τον εξευτελισμό του συριζα και όχι ο «Στέφανος της Ελλάδας» που, αν μη τι άλλο, είναι αυθεντικός στο «ψώνιο» του.  

Το συμπέρασμα είναι ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, η ΚΕ έκλεισε χωρίς τίποτα να αλλάξει στην «ηγεσία» του «Εκλεκτού» της κολυμπήθρας. Μια «ηγεσία» που συνεχίζουν να προσκυνούν οι «πιστοί» του και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά. Ότι όσο υπάρχει ποίμνιο ο «Εκλεκτός» δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και δεν χρειάζεται να λέει και πολλά στο ποίμνιο του. Δυο τρία συνθήματα δήθεν αριστερά, ένα «δεν θα σας προδώσω ποτέ» και μια μαγική λεξούλα ακριβώς σαν και αυτή που έκλεισε την δευτερομιλία του στην ΚΕ: «Πιστέψτε με»!