Πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, ενώνοντας τις φωνές τους με το παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future.

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Και οι δεινόσαυροι νόμιζαν πως είχαν χρόνο», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, κατηφορίζοντας την οδού Ερμού. Οι επόμενες δράσεις Ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένες δύο παγκόσμιες δράσεις, σήμερα και στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα και διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην οποία αναμφισβήτητα βρισκόμαστε», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι μαθητές στο κάλεσμά τους. «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας και θα θέλαμε να δώσετε το παρών, στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00 (…) Δεν θα διαμαρτυρηθούν μαθητές μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας μας, αλλά και σε άλλες πόλεις πανελλαδικώς όπως στα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα αλλά και την Θεσσαλονίκη».

Για αύριο, είναι προγραμματισμένη στην Αθήνα και ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων, στο «Latraac Skate Café» στην οδό Λεωνίδου 63-65, στις 18:00. «Ο κάθε ένας μπορεί να φέρει λίγα ρούχα ή βιβλία τα οποία δεν χρησιμοποιεί πια τακτικά, και επιλέγει έναν αντίστοιχο αριθμό αντικειμένων ανταλλαγής. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να περιορίσουμε τη συχνή αγορά μη οικολογικών προϊόντων, θέλοντας να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και να καταρρίψουμε το λεγόμενο «Fast Fashion» αλλά και την υπερκατανάλωση προϊόντων, φαινόμενα που διχάζουν την κοινωνία».
ΑΠΕ -ΜΠΕ