Πώς φτάσαμε στο άδειασμα Πολάκη από την Κουμουνδούρου για τα εμβόλια

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μετά το χθεσινό άδειασμα είναι αν ο Παύλος Πολάκης θα πάρει το μήνυμα και θα «κάτσει ήσυχος» ή αν θα επιλέξει να απαντήσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σημείο που πονάει περισσότερο των Χανιώτη πολιτικό, δηλαδή τη «γραμμή» για τα εμβόλια του covid, πραγματοποιήθηκε το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Παύλου Πολάκη από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα κατά της διάρκεια του χθεσινού briefing των συντακτών που καλύπτουν την αξιωματική αντιπολίτευση, η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστή και διαπιστωμένη και δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτή», προσθέτοντας: «Είμαστε όλοι ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού». Μάλιστα, σε δεύτερη ερώτηση σχετικά με τη σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τον Γρηγόρη Γεροτζιαφα, ο οποίος απαντούσε χθες σε αυστηρό τόνο στον πρώην υπουργό Υγείας, με άρθρο του στο Dnews.gr, η εκπρόσωπος Τύπου κράτησε ίσες αποστάσεις, λέγοντας: «Δεν θέλω να σχολιάσω τη σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η υπερθέρμανση που οδήγησε στο άδειασμα

Πηγές του κόμματος, επιμένουν ότι δεν υπήρξε άδειασμα κάποιου στελέχους, απλώς διατυπώθηκε χωρίς καμία αλλαγή η επίσημη θέση του κόμματος για τα εμβόλια. Ωστόσο, είναι οφθαλμοφανές ότι η γραμμή του Παύλου Πολάκη, όπως είχε διατυπωθεί επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες και σε ιδιαίτερα πολεμικό τόνο, αποσαφηνίστηκε ότι βρίσκεται εκτός πλαισίου θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, η υπερθέρμανση Πολάκη αυτή την περίοδο με αφορμή την απόσυρση του Astra Zaneca, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη, δεδομένου ότι η κατάσταση έμοιαζε «να ξεφεύγει» και ορισμένες αναρτήσεις του έφταναν στο σημείο να ρίχνουν «σκάγια» που έπαιρναν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ανταγωνισμός Πολάκη – Κασσελάκηδων στα Χανιά

Άλλωστε, οι σχέσεις του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν πάψει προ καιρού να είναι καλές, καθώς έχουν προηγηθεί αρκετά επεισόδια αντιπαραθέσεων. Τελευταίο από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αφορά τη δυσαρέσκεια του Χανιώτη βουλευτή εξαιτίας της ενεργοποίησης του Βασίλη Κασσελάκη, ως υποψηφίου στις ευρωεκλογές. Και αυτό, διότι ο Παύλος Πολάκης φέρεται να βλέπει ως εκκολαπτόμενο ανταγωνιστικό πρόσωπο στην περιφέρεια του περιφέρεια τον δεύτερο ξάδερφο και συνεπίθετο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καυγάδες Πολάκη – Κασσελάκη

Ούτως ή άλλως, μέσα στις λίγους μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη, οι «καυγάδες» του που έχουν με τον Παύλο Πολάκη είναι ήδη πολλές και έντονες, παρά το γεγονός ότι ο πρώην υφυπουργό Υγείας ήταν το βασικό πρόσωπο που τον εισήγαγε στην Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα:

– Το σημείο καμπής των σχέσεων των δύο αντρών ήταν η γραμμή του κόμματος για τα τα ομόφυλα, με τον Παύλο Πολάκη να αναφέρει ότι δεν περνάει στα χωριά, ιδίως στα ορεινά και τον Στέφανο Κασσελάκη να προειδοποιεί με διαγραφή σε περίπτωση μη υπερψήφισης, την οποία πάντως δεν εφάρμοσε.

– Άγριος καυγάς μεταξύ των δύο είχε ξεσπάσει και με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αγορά των f35 (ο Πολάκης είναι εναντίον). Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε διαρρεύσει ότι είχε απευθυνθεί, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στον Χανιώτη βουλευτή με υποτιμητικό τρόπο, λέγοντας του: «Αν δεν θες, σήκω φύγε από το κόμμα».

– Έκπληξη είχε προκαλέσει λίγο πριν το συνέδριο ο Παύλος Πολάκης όταν είχε αναφέρει σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τα άλλα μέλη του οργάνου οτι νιώθει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση απέναντί τους διότι στις διαδικασίες του καλοκαιριού είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

– Στο συνέδριο του κόμματος ο Παύλος Πολάκης δεν είχε τοποθετηθεί από βήματος, αλλά είχε προχωρήσει σε μια ανάρτηση με αρκετές αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη: «Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ στις ευρωεκλογές! Γι αυτό χρειάζεται συλλογική πολιτική λειτουργία και λιγότερη έκθεση των προσωπικών μας επιλογών. Η πολιτική δεν παίζεται με όρους ατομικής απόφασης ,ούτε μόνο με όρους social media αλλά με ισχυρό πολιτικό κέντρο που σχεδιάζει και χαράσσει τακτική και στρατηγική».

– Τα παραπάνω είχαν οδηγήσει, εξάλλου, στην καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με απόφαση Κασσελάκη.

Θα τολμήσει να αντιδράσει στο άδειασμα ο Πολάκης;

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μετά το χθεσινό άδειασμα είναι αν ο Παύλος Πολάκης θα πάρει το μήνυμα και θα «κάτσει ήσυχος» ή αν θα επιλέξει να απαντήσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι χθες το βράδυ επέλεξε το πρώτο, βάζοντας τα εκ νέου με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα και κάνοντας ότι δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος της αποδοκιμασίας των δηλώσεων του από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS