Στρίφωμα

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Ο Άρειος Πάγος από πάντα περιείχε το κυβερνητικό λόμπι, πέρα πολλών άλλων, που λειτουργεί ως εντολοδόχος θεσμός της εξουσίας. Κινείται και αποφασίζει με την σύμφωνη γνώμη αλλά και οδηγία της κυβέρνησης, σαν σε υπαλληλική ανάγκη και εξάρτηση ευρισκόμενη, χωρίς καν να τηρεί έστω τους αναγκαίους τύπους κατ’ ελάχιστο. Οι αποφάσεις του, πέρα από την άρνηση έργου  απόδοσης δικαιοσύνης στον τόπο μας, προκαλούν έντονη δυσφορία ακόμη και σε καθαρόαιμους ευρωπαίους δεξιούς πολιτικούς. 

Η “κατάκτηση” της 108ης θέσης του ελληνικού τύπου και δημοσιογραφίας στην παγκόσμια κατάταξη, οι καταδίκες από την ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) της χώρας μας και η πρόσφατη καταδίκη της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου, ουδόλως ανησύχησαν τον Άρειο Πάγο και την πρόεδρό της κα Κλάπα. 

Αντίθετα, τέτοια υπήρξε η αλαζονική αντίδραση της Προέδρου κυρίας Κλάπα, που με μια πρωτοφανή διαδικασία … καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ψήφισμά του κατά του Κράτους Δικαίου της Ελλάδας. Με αυτή της την ενέργεια, προσβάλει την χώρα μας, προσβάλει το Ευρωκοινοβούλιο, μα πάνω και πρώτα απ’ όλα προσβάλει την μνήμη των δολοφονημένων στα Τέμπη και προκαλεί την μήνη των γονέων και συγγενών των θυμάτων. Και όλα αυτά η κυρία Κλάπα, ως άξια αντικαταστάτρια του κυρίου Ντογιάκου, του ικανότατου δολοπλόκου κωλυσιεργίας και εμποδίων, σε σειρά εξόφθαλμων σκανδάλων, με σκοπό την συγκάλυψη. ενόχων και σπίλωση όσων διενεργούσαν ελέγχους ψάχνοντας απαντήσεις.

Έτσι και η κυρία Κλάπα, επιδίδεται σε ραπτική ξηλωμένων, από απληστία και παρανομία, στριφωμάτων των λακέδων, με την μηχανή κλάπας για όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Δουλειά είναι κι αυτή και με βαρβάτο μισθό, που μόνοι τους επιλέγουν το ύψος της αμοιβής των, τόσο δικαιωματικά, όσο και δημοκρατικά. 

Αλλά γιατί παραπονιέστε όλοι γι’ αυτή την ακούραστη εργάτρια της κλάπας, μια και δεν πήγε από μόνη της εκεί, να ξενυχτά και να κοπιάζει με τα στριφώματα των δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών. Εσείς την κάνατε ράφτρα, εσείς επιλέξατε την επιδιορθώτρια των ενδυμάτων, μη ξεχνιόμαστε. Στο τέλος, αυτή η άριστη χειρίστρια της κλάπας, φροντίζει για την ευπρεπή εμφάνιση του πρωθυπουργού σας, που εσείς επιλέξατε ως θύματα της μόδας. Η πρόεδρος και η εισαγγελέας, αποτελούν το καλύτερο δίδυμο ποτέ, στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του ιδιωτικού δικαίου. Βολευτείτε τώρα εσείς οι υπόλοιποι με τα αντιδραστικά μπαλώματα και όπως προτείνουν οι κυρίες υπηρέτριες του δίκαιου, πηγαίντε και σε καμιά εκκλησία να σας βοηθήσει ο Ιερώνυμος. Καθώς εκκλησία, δικαιοσύνη και κράτος λειτουργούν για εσάς, αλλά δεν το αντιλαμβάνεστε και επιμένετε ψηφίζοντας, μη τυχόν και τους πείσετε.

 Η αλεξιθυμία της κυρίας Κλάπα, δεν διασύρει μόνο την Ελλάδα, την δικαιοσύνη και την λογική, μα ακολουθεί επικίνδυνες ατραπούς απολυτότητας και δημιουργεί προτροπές σε επιτήδειους ηγετίσκους. Το στρίφωμα έχει ξεφτίσει πλέον και δεν επιδέχεται βελτίωσης, όσο και να προσπαθεί η κυρία Κλάπα με την κλάπα της και τις μονομερείς καταδικαστικές αποφάσεις της. Και η ντροπή για το φασόν, δική σας.