Το βιβλίο του Γ. Λακόπουλου “Του μιλάνε τα κύματα” με την “Εφημερίδα των Συντακτών” του Σαββάτου

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Α. Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε επισήμως στην πολιτική το 1964, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Ήταν 45 ετών.

Ποιος ήταν πριν γίνει πολιτικός; Πώς σκεφτόταν, πώς αποφάσιζε, πως διαχειρίζονταν τις υποθέσεις του; Πώς αντιμετώπιζε τη ζωή, τους φίλους του, το χρήμα και τις προσωπικές σχέσεις; Ποιος ήταν ως άνθρωπος και επιστήμονας;

Αυτή την, άγνωστη στην Ελλάδα, πλευρά της προσωπικότητάς του φωτίζει το βιβλίο του Γ. Λακόπουλου “ Του Μιλάνε τα κύματα- Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτική” -με επίμετρο από τον Αδαμάντιο Πεπελάση – που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Η αφήγηση στηρίζεται σε συναρπαστικές περιγραφές, άγνωστες προσωπικές μαρτυρίες και άλλες πηγές και σκιαγραφεί έναν άλλον Ανδρέα Παπανδρέου. Τόσο διαφορετικό και τόσο ίδιο με τον πολιτικό ηγέτη που συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας για τρεις δεκαετίες.

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του η “Εφημερίδα των Συντακτών” το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα προσφέρει το βιβλίο στους αναγνώστες της.