Το σύμβολο της Αγίας Σοφίας

Του Χάρη Τσιόκα

Το σύμβολο της Αγίας Σοφίας το θέλει λάφυρο ο Σουλτάνος. Έστω και τώρα είναι η ώρα από τις κραυγές διαμαρτυρίας η διεθνής κοινότητα με ενεργό παρουσία της χώρας να ενεργοποιήσει μέτρα πολιτικής αντιμετώπισης.

Στις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις που συντελούνται η Τουρκία δείχνει προετοιμασμένη να ερμηνεύει τις αντιθέσεις των μεγάλων δυνάμεων  και να διεκδικεί το μέγιστο όφελος εκμεταλλευόμενη τη ρευστότητα του υπό διαμόρφωση νέου πολυπολικού κόσμου.

Η ελληνική ηγεσία δέσμια της επιλογής του δεδομένου και άνευ όρων πειθαρχημένου μεγέθους  καθιστά την χώρα ουραγό που εξαντλείται σε εκ των υστέρων κραυγές διαμαρτυρίας…‬

Απόντες….‬ Η Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική προϋποθέτει χάραξη νέας στρατηγικής με εθνική συνεννόηση.‬

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δείχνουν εγκλωβισμένοι στην κατρακύλα μικροκομματικών σκιαμαχίων και δήθεν αντιπαραθέσεων που οδηγούν στον βούρκο την πολιτική με μοναδικούς ωφελημένους λίγους και ημέτερους.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις, η ίδια η χώρα, έχουν ανάγκη τον ανταγωνισμό, την αντιπαράθεση και τελικά τις εναλλακτικές πολιτικές των πολιτικών δυνάμεων, για λύσεις που αφορούν το αύριο.‬ Της κοινωνίας  της πραγματικής οικονομίας και της χώρας…

Ναι. Υπάρχει άλλος δρόμος και πρέπει να τον διεκδικήσουμε…