Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα

Toυ Βασίλη Σκουρή

   

Προσωποκεντρικό κόμμα δημιουργεί ο Κασσελάκης – Πού αποσκοπούν τα ερωτήματα για αλλαγή ονόματος, συμβόλων και δομών που τέθηκαν στο iSYRIZA-Γιατί ο Κασσελάκης δεν φεύγει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των ευρωεκλογών!

Στο τέλος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα οδηγούν τα ερωτήματα που θέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στον iSYRIZA για το όνομα, τα σύμβολα και τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε το Dnews το μεσημέρι του Σαββάτου.

Είναι σαφές πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε υπαρκτές αδυναμίες της προηγούμενης περιόδου της Κουμουνδούρου και αδυνατώντας να συγκροτήσει μια πειστική νέα πρόταση διακυβέρνησης, στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου προσωποπαγούς κόμματος, που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης περιόδου και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, άλλωστε, εξ αρχής δεν έχει κρύψει πως θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αυτό που στηρίζει εκ νέου τον Τζο Μπάιντεν για μια νέα προεδρική θητεία. Εξ ού και παρακάμπτει και περιφρονεί τα συλλογικά όργανα διακηρύσσοντας την «αδιαπραγμάτευση σχέση» με τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος. Τα ερωτήματα στον iSYRIZA είναι ακριβώς τέτοια που θα επιβεβαιώσουν και θα νομιμοποιήσουν τα σχέδια του προέδρου του κόμματος, καθώς πχ κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία των οργάνων του κόμματος. (Για σκεφτείτε για παράδειγμα να υπήρχε και ένα ερώτημα του στιλ “Είστε ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο και τις επιλογές του;” ή “θέλετε να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα όπως αυτό του Μπάιντεν;”)!

Με τα ερωτήματα που τίθενται μέσω του iSYRIZA στα μέλη και τους φίλους του κόμματος δεν προκύπτει μόνο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να δημιουργήσει ένα “δικό του κόμμα”.
Προκύπτει και πως ήρθε για να μείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, ακόμα δηλαδή και αν χάσει τη δεύτερη θέση ή συγκεντρώσει ένα ποσοστό κάτω από τις προσδοκίες! Χαρακτηριστικό δε της καχυποψίας που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι πως πολλά στελέχη θεωρούν πως ακόμα και να εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο Στ. Κασσελάκης μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, να ανατραπεί δηλαδή, θα φτιάξει το δικό του κόμμα, “χωρίς βαρίδια και οικονομικά ανοίγματα“.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι αρχηγός κόμματος- και αυτό δεν είναι μακριά από τις προθέσεις του όπως τα “Παιχνίδια Εξουσίας” είναι σε θέση να γνωρίζουν!

Βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση -δεν τη δείχνουν βεβαίως οι δημοσκοπήσεις- ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη να εκπλήξει θετικά. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαφές πως θα προχωρήσει στους στόχους του πιο γρήγορα με βαθύτερες τομές.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS