Τρόμαξε και η απάτη

Του Γ. Τεκίδη

                                             

Υπάρχουν φορές που ακόμη και η ντροπή, η μικροπρέπεια, το ψέμα, η απάτη, τρομάζουν, το βάζουν στα πόδια, όταν διαπιστώνουν ότι ανθρώπινες συμπεριφορές και πεπραγμένα, τις ξεπερνούν και αμφισβητούν την ίδια την δική τους έννοια και υπόσταση. Τότε που κοντοστέκονται, κοιτούν και δεν πιστεύουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τις υποκαθιστούν απόλυτα, κυριολεκτικά επί της ουσίας, έργο και λόγο. Ο πρωθυπουργός του κυβερνητικού συνονθυλεύματος ο πρώτος διδάξας. Και δεν διδάσκει μόνο, αλλά και πράττει. Έτσι και τώρα και ενόψει των εκλογών, αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά της NOVARTIS διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ για την βλάβη της χώρας μας που επέφεραν οι πρακτικές της, στην κοστολόγηση των φαρμάκων. Προσοχή όμως, η αγωγή δεν αφορά, μήτε ενδιαφέρεται για τα έργα και τις ημέρες, υπουργών και αξιωματούχων εκείνης της εποχής, που χρηματίζονταν προς εξυπηρέτηση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά κάποιους γιατρούς που συνταγογραφούσαν τα προϊόντα της παραπάνω με το αζημίωτο.

Και να που η πολυδιαφημισμένη…σκευωρία του πολύκροτου και καραμπινάτου σκανδάλου, γίνεται τώρα στα χέρια των αδίστακτων της πολιτικής κραιπάλης και χαμέρπειας, αφετηρία και υπαρκτή υπόθεση, για την διεκδίκηση αποζημίωσης. Αποζημίωση που ήδη εισέπραξαν οι ΗΠΑ για τις πρακτικές της NOVARTIS στη χώρα μας, παρακαλώ. Αλλά εκεί που σηκώνουν άπαντες ψηλά τα χέρια και το βάζουν στα πόδια τρομοκρατημένες και η υποκρισία και το ψέμα και η απάτη, είναι ότι η αγωγή επικαλείται και προσκομίζει στοιχεία για την ύπαρξη του σκανδάλου, που συμπεριλαμβάνονται στη δικαστική έρευνα που έκανε η άλλη, η… συμμορίτισσα , η καταργηθείσα από το πολιτικό παρακράτος, εισαγγελέας Ελ. Τουλουπάκη. Μόνο που αυτά τα στοιχεία αφορούν πράξεις κάποιων γιατρών εκμαυλισμένων και χρηματιζόμενων από την φαρμακοεταιρία και όχι γνωστών πολιτικών αστέρων του υπουργείου υγείας και των συναφών υπηρεσιών, εκείνης της λαμπρής για τις τσέπες τους, εποχής.

Αναρωτιούνται τώρα και το Αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης και το FBI με την εκτενή και λεπτομερή τους έρευνα, γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι στη χώρα μας δεν αξιοποιούν τα στοιχεία που προέκυψαν και αφορούν πρακτικές εγχώριων υπουργών και αξιωματούχων , οι οποίοι σ ε αγαστή συνεργασία με την NOVARTIS, ζημίωσαν το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, αυγαταίνοντας τους δικούς τους προσωπικούς λογαριασμούς στις τράπεζες. Και θα αναρωτιούνται οι παραπάνω στον αιώνα τον άπαντα, όπως αναρωτιέται και ο ελληνικός λαός και δεν πιστεύει μέχρι που είναι ικανό το για πρώτη φορά και επίσημα κυβερνητικό παρακράτος, να φτάσει. Να σβήνει ονόματα υπουργών που χρηματίστηκαν, να παραποιεί στοιχεία επίσημων εγγράφων έγκυρων υπηρεσιών της αλλοδαπής, να προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο της παραποίησης σε ιδιώτες και άσχετους με την υπόθεση μεταφραστές, ξεδιάντροπα. Και όλα αυτά για να καλύψει απροκάλυπτα τα δικά της πολιτικά λέσια και εκείνα των όψιμων και καταγέλαστων πολιτικών της συμμάχων. Μάλιστα όλα αυτά, την ώρα που έχει εξαπολύσει την ανθρωποφάγα δίωξη κατά όσων επιμένουν να σέβονται τον εαυτό τους και την αλήθεια, να υπηρετούν με σθένος και αποφασιστικότητα το καθήκον τους, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, υπερασπίζοντας την ίδια την δημοκρατία. Στα χνάρια του Τερτσέτη, του Σαρτζετάκη, του Δελαπόρτα και άλλων έντιμων της δικαιοσύνης και η Ελένη Τουλουπάκη. Η ύπαρξη και η ιστορία και η διαδρομή των παραπάνω, ως απόδειξη ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα.

Ελπίδα ότι το αντίτιμο της λαϊκής πληρωμής, δεν θα αργήσει να το εισπράξει η κυβέρνηση των πολιτικών κανιβάλων. Για να πάρουν την εκδίκηση τους και η ντροπή και η υποκρισία, και το ψέμα και η απάτη.