Φυσώντας το γιαούρτι 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως ήταν αναμενόμενο, με το άκουσμα της ονομασίας του νέου πολιτικού φορέα Νέα Αριστερά, ξερνούν συντροφική αριστερή απέχθεια. Πρωτοστατούν σε επίθεση κάθε είδους, ξεπερνώντας τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους, φανερά ενοχλημένοι δείχνοντας περίσσια ανησυχία. Προφανώς και θα έχουν τους λόγους τους.

Δεν θα κρίνω, αλίμονο, το όνομα του νέου φορέα, καθώς θα με ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μια και τους συντελεστές του εγχειρήματος τους γνωρίζω από τον πρότερο πολιτικό τους βίο, έχοντας καταγράψει τα όποια θετικά αλλά και τα αρνητικά τους στοιχεία. Με κάθε δικαίωμα, θαρρώ, δεν θα βιαστώ να επιλέξω θέση, τηρώντας θέση αναμονής, καθώς η εμπειρία απαιτεί τα χειροπιαστά αποτελέσματα, πέρα από τις καλές προθέσεις. Προθέσεις που δεν αμφισβητώ ασφαλώς, μα επιβάλλεται να έχω υπόψη μου και τις συνθήκες που τις βιάζουν, καταλήγοντας στα γνωστά αποτελέσματα της απογοήτευσης.

Για να παίρνουμε τα πράγματα όπως έχουν και να έχουμε όσο γίνεται σωστά κριτήρια, οι συμμετέχοντες στην Νέα Αριστερά, κατά την δική μου πάντα άποψη, είχαν μερίδιο ευθύνης στην γνωστή πορεία εφαρμογής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Στην αποθήκη της μνήμης αυτό. Άρα στο εξής πρέπει να υπερβούν εαυτούς με πράξεις και έργα ώστε να αποδείξουν περισσότερο παρά να πείσουν, πως είναι ικανοί να αλλάξουν συμπεριφορές άνευ δικαιολογιών, απελευθερωμένοι πλέον από αρχηγικές εντολές. Πράγμα δύσκολο μα όχι αδύνατο εάν και εφόσον, δεν σταθούν στην προσπάθεια αλλά στο αποτέλεσμα πια.

Αναγκαίος ο ενθουσιασμός πολλών για μια νέα στέγη, καλή η αισιοδοξία μιας νέας αρχής, μα η εγκράτεια και ο προβληματισμός για το δύσκολο της προσπάθειας, απαιτεί την μέγιστη προσοχή και σοβαρότητα. Οι πλέον σοβαροί και καλά θα κάνουν, θα φυσούν και το γιαούρτι, καμένοι από την σούπα, κυριολεκτικά, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Θα πρέπει και θα έχουν στην σκέψη τους, τον πρώτο και μεγάλο αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από το κατεστημένο και που μετά από αυτό ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί. 

Το κατεστημένο είναι το πρώτο που εξοβελίζει, σύρει κα ευτελίζει προθέσεις, ιδέες και ιδανικά, δρώντας κυνικά για την διαφύλαξη τον κεκτημένων του, με μαφιόζικους και σκοτεινούς τρόπους. Αν είναι έτοιμοι για θυσίες, ο δρόμος ανοιχτός, μα τα άγρια σκυλιά λυμένα.

Προς το παρόν και για όποιο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να συμβούν χειροπιαστά αποτελέσματα, θα φυσώ το γιαούρτι γιατί άλλο σάλιο δεν διαθέτω.