Χρήστος Στυλιανίδης: Άλλοθι

Του Γ. Λακόπουλου

Στην πυρά, μετά πολλών επαίνων, ο υπουργός για να προστατευθεί ο Πρωθυπουργός. Αλλά οι πολίτες δεν ψήφισαν τον Στυλιανίδη για να ζητήσουν από αυτόν ευθύνες.

Εμβληματικός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Μαρινάκη, ακριβώς την ώρα που κορυφώνονταν κακοκαιρία έγραψε ένα κείμενο για τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Αφού τον επαινούσε, του υποδείκνυε, εμμέσως, να παραιτηθεί- αν δεν επιβεβαιωθεί ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα».

Παρέθετε και τους λόγους: «ανάληψη των ευθυνών του», ότι «είναι ο Στυλιανίδης- έμπειρος και ντόμπρος» και ότι «δεν τον ενδιαφέρει να μαζέψει ψήφους, αλλά τα αποτελέσματα». άρα αν δεν έλθουν, φεύγει .

Την επομένη , που δημοσιεύθηκε το άρθρο ,ήταν φανερό πως δεν υπήρχε ούτε «ετοιμότητα», ούτε αποτελέσματα.

Ο μιντιακός μηχανισμός του μεγάρου Μαξίμου, με τους καλύτερους κεκράκτες του, έριξε γι΄ αυτό στα σκυλιά τον Στυλιανίδη.

Αν πάρουμε λοιπόν τοις μετρητοίς τον αρθρογράφο μας, πρέπει να παραιτηθεί.

Δεν ξέρουμε αν στην Κύπρο και στις Βρυξέλλες που έχει πολιτευτεί ως τώρα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα συνηθίζουν αυτά.

Αλλά είναι ώρα να καταλάβει με ποιούς έμπλεξε.

Δεν πρόκειται για δίκη προθέσεων ενός διακεκριμένου κόλουμνιστ. Κάθε άλλο: είναι ο καλύτερος γραφιάς της εφημερίδας του και από τους καλυτέρους στη χώρα.

Αλλά η οπτική γωνία στην οποία ωθείται αντικειμενικά ο αναγνώστης , με ένα τρόπο αξιολογείται: ως ασπίδα του Μητσοτάκη.

Κλείνει του προβολείς που πέφτουν επάνω του. Τους λούζεται ο Στυλιανίδης, που δεν έχει σχέση με τη διαμόρφωση του – από το χαρακτήρα του αποτυχημένου-«επιτελικού κράτους».

Είναι εξωφρενικό να υποβάλλεται ότι για την εύρυθμη λειτουργία της χώρας, δεν ευθύνεται ο Πρωθυπουργός αλλά ένας-μόνο- υπουργός μερικών μηνών.

Ή αλλιώς : δεν υπάρχει λόγος να αναλάβει τις ευθύνες του ο Μητσοτάκης, αφού θα τις έχει αναλάβει ο Στυλιανίδης.

Αν δεν τις αναλάβει, ας μην τα βάλουμε με τον Μητσοτάκη , αλλά με τον Στυλιανίδη.

Ο Πρωθυπουργός έχει έτοιμο αποδιοπομπαίο υπουργό, όπως είχε στην περίπτωση Χρυσοχοΐδη με τις πυρκαγιές.

Χωρίς καν πολιτικό κόστος , αφού ο Στυλιανίδης δεν μπλέκεται με ψήφους.

Για όσους σκηνοθετούν στο μέγαρο Μαξίμου τη δημόσια παρουσία του Μητσοτάκη, ο Στυλιανίδης είναι άλλοθι: φέραμε τον καλύτερο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην πυρά, μετά πολλών επαίνων, ο υπουργός για να προστατευθεί ο Πρωθυπουργός. Αλλά οι πολίτες δεν ψήφισαν τον Στυλιανίδη για να ζητήσουν από αυτόν ευθύνες.

Περιμένουν την ανάληψή τους από εκείνον που τους παραμύθιαζε ότι όλα θα δουλεύουν ρολόι επί των ημερών του.

Όλα όμως είναι μπάχαλο. Στις θεομηνίες, στη διοίκηση, στην υγεία, την παιδεία , τη Δικαιοσύνη, την αγορά , την Πανδημία.

Ο Στυλιανίδης, ούτε υπέγραψε τις λεόντειες συμβάσεις με την Αττικό οδό , ούτε από το γραφείο του θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις για να πέσει στα μαλακά η εταιρία με τα υπερκέρδη.

Οι φίλοι του ελπίζουν ότι δεν θα βάλει ούτε την υπογραφή του σε κάτι προμήθειες για την Πολιτική Προστασία που έρχονται.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR