Όλγα Γεροβασίλη: Υπόδειγμα

Του Γ. Λακόπουλου

Στην πολιτική ο καθένας οφείλει να υπερασπίζεται τον εαυτό του μόνος.  Όσοι πολιτικοί προσφεύγουν για προστασία στο κόμμα- όπως ο λήσταρχος Νταβέλης στο  λημέρι του- υποδηλώνουν την αδυναμία τους να απαντήσουν σε ό,τι τους καταλογίζεται.

Βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όσοι από το Κινάλ και τη ΝΔ βρέθηκαν υπό έλεγχο το σκάνδαλο Νοβάρτις, έβαλαν μπροστά τα κόμματά τους

 Ένας μάλιστα, με παραπομπή για δωροδοκία στην πλάτη του, παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του.  

Για χάρη ενός άλλου δυο παλαιά στελέχη του δικού του -τρόπος του λέγειν- κόμματος απομακρύνθηκαν: ο Βαγγ. Αντώναρος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Στο απέναντι μπαλκόνι ο Νίκος Παππάς-,  χωρίς καν καμία ποινική κατηγορία -σε βάρος του, δείχνει να χρειάζεται την ασπίδα του δικού του κόμματος  για να απαντήσει σε ό,τι του καταλογίζουν με ποικίλα υπονοούμενα οι αντίπαλοί του.

Η Όλγα Γεροβασίλη επιστρέφει στην παράδοση των πολιτικών που σηκώνουν μόνοι το βάρος της υπεράσπισής τους, όπως οφείλουν. 

Μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας δυο αξιωματικών της Πυροσβεστικής επί των ημερών της, στην οποία αναφέρεται το όνομά της,  τους στέλνει στον εισαγγελέα.

Το μήνυμα είναι σαφές:  για όσα είπαν μεταξύ τους οι δυο αρχιπυροσβέστες για την έρευνα που επακολούθησε της καταστροφής στο Μάτι ας τα βρουν μεταξύ τους.

Η αναφορά του ενός στην πολιτική προϊσταμένη τους, δεν προεξοφλεί την εμπλοκή της.

Η κυρία καθαρίζει με διαυγή τρόπο την κατάσταση σε ό,τι την αφορά. Είναι μια υποδειγματική αντίδραση για πολιτικό.

 Ωστόσο η μήνυση και κατά της εφημερίδας και των συντακτών της που χειρίσθηκαν το θέμα είναι άστοχη. Μειώνει την αξία της πρωτοβουλίας της να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με τους πρωταγωνιστές της ηχογράφησης.

Εφόσον το ντοκουμέντο είναι  αληθές  οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους. Δεν ανήκουν άλλωστε- οι ίδιοι και ο διευθυντής τους στην κατηγορία των διατεταγμένων. Συνεπώς αυτό πρέπει να διορθωθεί από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως της ζητάει η ΕΣΗΕΑ.

Η κίνηση της  Γεροβασίλη «να μην αφήσει τίποτε να πέσει κάτω», είναι και απάντηση στην μεθοδολογία της κυβερνητικής προπαγάνδας που αξιοποιεί  συνήθως παλιές ανοησίες η παραπτωματικές συμπεριφορές Συριζαίων για να διαμορφώσει τοξικό πολιτικό κλίμα στη χώρα, ως προπέτασμα καπνού για κυβερνητικές  αποτυχίες.

Η άσκηση του δικαιώματος προσφυγής στη Δικαιοσύνη, -εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διευκρινιστούν οι καταστάσεις στις οποίες εμπλέκει συστηματικά στελέχη η αξιωματικής  αντιπολίτευσης η κυβερνητική πλευρά- ίσως αποκαλύψει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κύκλωμα που  λειτουργούσε… επί ΣΥΡΙΖΑ,  με  πρακτικές  «κόκκινης προβειάς»- για όσους θυμούνται την συγκεκριμένη μέθοδο.

 Έτσι θα εκθέσει και όσους σπεύδουν να δουν φωτιά εκεί που υπάρχει μόνο ο καπνός που σηκώνουν όσοι αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση με όρους υποκόσμου- όπως είναι οι μαγνητοφωνήσεις συνομιλιών, για μεταγενέστερη χρήση.

Καθώς το κουστουμάκι «το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ» θα φορεθεί πολύ στις  εκλογές που έρχονται, με την πρώτη σταγόνα της βροχής, δεν είναι και άσχημη ιδέα να υπάρξουν κι άλλοι σαν τη  Γεροβασίλη που θα το αναδείξουν σαν επίσημη αποκριάτικη στολή του κυβερνητικού επιτελείου.