Όταν ο Άδωνις θα βάλει φυλακή τον Πολάκη

Του Γ. Λακόπουλου

Άδωνις είναι ό,τι θέλει λέει – ειδικά όταν βρίσκεται επι σκηνής ντουέτο με τον Πολάκη. Αλλά μια φράση που είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

«Εγώ σε ξέρω καλά και θα σε κλείσω φυλακή». Το λέει βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε υπουργό. Δηλαδή;

Κατ’ αρχήν κανείς δεν μπορεί να κλείσει στη φυλακή κανέναν γιατί «τον ξέρει καλά». Ένας σωρός κόσμος «ξέρει καλά» τον Άδωνι -τόσα χρόνια νυχθημερόν στα κανάλια- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τον κλείσει και φυλακή.

Φυλακή δεν πας επειδή σε ξέρει κάποιος καλά. Πας γιατί έχει παραβεί συγκεκριμένο νόμο. Δηλαδή έχει κάνεις μια πράξη η οποία μπορεί να θεωρηθεί παράνομη. Αλλά για αυτό αποφασίσουν μόνο τα Δικαστήρια, όχι οι αντιπρόεδροι κομμάτων.

Γι’ αυτή την -συγκεκριμένη πράξη- πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη  διατύπωση κατηγορίας και να αποδειχθεί στο ακροατήριο με στοιχεία και μάρτυρες. Έτσι γίνεται στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Έχει τέτοια στοιχεία ο Γεωργιάδης για τον Πολάκη; Αν έχει γιατί δεν τα προσκομίσει αμέσως στη Δικαιοσύνη; Γιατί δεν τα δημοσιοποιεί για να παρέμβει μόνη της η Δικαιοσύνη; Κι αφού μιλάμε για υπουργό γιατί δεν τα πάει στη Βουλή ώστε να υπάρχει και πολιτική καταδίκη του παρανόμου;

Αν δεν έχει, αλλά απλώς «τον ξέρει καλά», με την έννοια ότι περιμένει να βρει στοιχεία, γιατί πετάει κουβέντες στον αέρα ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάτι αξιόποινο τρέχει με έναν υπουργό του Τσίπρα και τα υπόλοιπα θα γίνουν γνωστά εν καιρώ;

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Πότε ακριβώς θα κλείσει στη φυλακή ο Άδωνις τον Πολάκη; Τώρα, όπου νάναι; Ή περιμένει να γίνει πρώτα κυβέρνηση η ΝΔ;

Αν ισχύει το δεύτερο τότε κάποιος πρέπει να ρωτήσει τον πρόεδρο του κόμματος. Η ΝΔ, αν πάρει την κυβέρνηση, θα κλείνει  κόσμο στη φυλακή, επειδή τους ξέρει καλά ο Αδωνις;  Κι ο Ερντογάν το ίδιο κάνει.

Κάτι το καλοκαίρι με τις ζέστες του, κάτι η αναισθησία που επικρατεί πια στην πολιτική, τα ΜΜΕ και την κοινωνία η απειλή Γεωργιάδη πέρασε στο ντούκου. Είναι όμως μια ένδειξη που βρίσκεται σήμερα η πολιτική και που θέλουν να την πάνε κάποιες δυνάμεις που δρουν μέσα στη ΝΔ.

Η απειλή Γεωργιάδη κατά Πολάκη για φυλακή αποτελεί στοιχείο ευτελισμού της πολιτικής, υιοθέτηση ανήθικων μεθόδων στην πολιτική αντιπαράθεση και μετατροπή του Κοινοβουλίου σε καρφίδα ποδοσφαιρικού γηπέδου. Καμία πρωτοτυπία. Τα έχουμε ξαναδεί- στον ίδιο χώρο μάλιστα. Και από την ίδια παράταξη….

Υ.Γ.:  Ότι ο Πολάκης είναι ένας ασύδοτος πολυλογάς, που δεν θα έπρεπε να μετέχει σε κυβέρνηση σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας -μόνο και μόνο για το ύφος τη δημοσίας παρουσίας του, αφού  ακόμη και όταν έχει δίκιο- και έχει συχνά- παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας- δεν νομιμοποιεί τον Άδωνι να βάζει από την πίσω πόρτα στον πολιτικό διάλογο τη μέθοδο «θα σε κανονίσω».

Ούτε στα καφενεία δεν το κάνουν πια… Ούτε καν σαν καυγάδες γραφικών δεν είναι κατανοητά αυτά πλέον…