Άδωνις Γεωργιάδης: Αγκιτάτσια

Toυ Γ. Λακόπουλου

Ντρέπεται «μόνο γιατί μια φορά στη Βουλή έχασε, κακώς, τη ψυχραιμία του και έβρισε τον Πολάκη». Μόνο μια, λέει, ο αθεόφοβος. Για όσα έλεγε για τον Κυριάκο, δεν είπε αν ντρέπεται;

Η αρχειοθέτηση μπάζει. Αλλά, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που έλεγε ο παλιός Μητσοτάκης: ο Αδωνις Γεωργιάδης κέρδισε την κοινοβουλευτική αναμέτρηση με τον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή.

Αμέσως μετά την ήττα του Μητσοτάκη από τον Τσίπρα στην πρόταση μομφής.

Ηταν όμως σαν να κλέβει εκκλησία , από τη στιγμή που ο πρώην αναπληρωτής Υγείας έχρισε άγαρμπα τον εαυτό του εφετείο σε ένα εισαγγελικό πόρισμα .Με επιχειρήματα του τύπου : «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει».

Κατά τα λοιπά ουδείς πείθεται ότι στο σκάνδαλο Νοβάρτις εμπλέκονται και πολιτικοί.

Αλλά πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ηττήθηκε σε αυτό θέμα, κυρίως από δικά του λάθη. Αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Να επιστρέψουμε στον Αδωνι. Με τη διαχείριση που έκανε στο θέμα που τον αφορά προσωπικά αναδεικνύεται σε αγκιτάτορα του Κοινοβουλίου.

Η αρχειοθέτηση αναβιώνει την υποβόσκουσα επιδίωξη του για την ηγεσία και τον καθιστά Νο1 ένα δελφίνο του Μητσοτάκη. Από τον Αδωνι θα το βρει…

Η επικύρωση του «θριάμβου» του στη Βουλή, με τη ρητορική άνεση που τον διακρίνει, έγινε με μισές αλήθειες. Το χούι δεν κόβεται-.

Εκανε κήρυγμα ότι οι διαφορές λύνονται με θεσμικό τρόπο, σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι απαράδεκτες επιθέσεις του στο θεσμό της Δικαιοσύνη- που απλώς ερευνούσε επώνυμες καταγγελίες που τον αφορούσαν.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν ήταν άγνωστοι «κουκουλοφόροι», όπως τους αποκαλούσε. Ηταν γνωστοί στην Πολιτεία , που τους είχε θέσει υπό την θεσμική προστασία της.

Τώρα το μότο του Αδωνι είναι ότι «Η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί». Σωστά. Τι έλεγε όμως όταν προσπαθούσε να την εμποδίσει να αποφανθεί;

Προτάσσει ότι δεν βρέθηκαν «αποχρώσεις ενδείξεις» για δωροληψία του. Αλλά ξεχνάει ότι «αποχρώσεις ενδείξεις» οδήγησαν στην έρευνα.

Τώρα εκφράζει ταπεινά τον σεβασμό του στους εισαγγελείς. Αλλά που ήταν αυτός ο σεβασμός όταν τους διέσυρε , έξαλλος γιατί τον ήλεγχαν-νομίμως;

Όχι απλώς δεν επαναλαμβάνει πλέον όσα έλεγε για την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά την επικαλείται για την αρχειοθέτηση του φακέλου του.

Αφού θέλει από τους πολιτικούς αντιπάλους του συγγνώμη, γιατί δεν κάνει την αρχή ο ίδιος με την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς;

Η παράστασή του στη Βουλή ήταν υπόδειγμα -δεξιάς -αγκιτάτσιας. Όχι για τους σαστισμένους Συριζαίους, αλλά για το κοινό του στη ΝΔ.

Η εντυπωσιακή πρόζα του καλούπωνε την πραγματικότητα στα μέτρα του..

Κατέθεσε την υπερηφάνεια του που «τον τιμά ο λαός ως βουλευτή για 15 χρόνια»- αλλά δεν είπε ότι το ένα τρίτο από αυτά τον τιμούσε ως ΛΑΟΣ.

Ντρέπεται «μόνο γιατί μια φορά στη Βουλή έχασε, κακώς, τη ψυχραιμία του και έβρισε τον Πολάκη».

Μόνο μια, λέει, ο αθεόφοβος.

Για όσα έλεγε για τον Κυριάκο, δεν είπε αν ντρέπεται;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR