Άδωνις Γεωργιάδης: Γαλοπούλες

Του Γ. Λακόπουλου

Από τις αρχές του φθινοπώρου ο Άδωνις Γεωργιάδης  που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Αυτός που βλέπουμε είναι πλέον ο στρίγκλος της Δεξιάς που έγινε αρνάκι. Έχει τουλάχιστον τρεις λόγους:

Ο ένας είναι η… Ελένη Τουλουπάκη. Το κυβερνητικό παρασκήνιο ώθησε τον Κ. Τσιάρα να χρεωθεί  τη σκευωρία απομάκρυνσης της αγέρωχης εισαγγελέως από την έρευνα της Νοβάρτις.

Αλλά και όταν φύγει η Τουλουπάκη οι φάκελοι της θα μείνουν. Κι ένας από αυτούς τους φακέλους έχει απέξω το όνομα του Γεωργιάδη. Μπορεί ο ίδιος να το παρακάμπτει, αλλά είναι ακόμη υπό έρευνα για διαφθορά.  

Ηδη ο σταυραδερφός του Α. Λοβέρδος πήρε το δρόμο προς το ακροατήριο Και από ό,τι λέγεται ελπίζει να θεωρηθούν οι πράξεις του… δωροδοκία εν υπηρεσία,  για να παραγραφούν. Κατάντημα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Μητσοτάκης του άφησε μόνο τον τίτλο του υπουργού. Εξ αρχής του είχε πάρει το ΕΣΠΑ, το καλοκαίρι του πήρε και τις επενδύσεις, οπότε τι υπουργός επενδύσεων είναι; Τον οδήγησε στον εξευτελισμό  να συγχαίρει τον υφιστάμενο του που έγινε κατ’ ουσία προϊστάμενός του, ερήμην του. 

Ο τρίτος λόγος ονομάζεται Ζωή Ράπτη, που έγινε στα ξεκούδουνα υφυπουργός Υγείας. Τυχαίο; Δεν νομίζω, Τάκη. Η κυρία πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια με τον Άδωνι και, λόγω παρελθόντος, ψηφοθηρεί στην ίδια δεξαμενή των ακραίων μαζί του. Με την υπουργοποίησή της ενισχύεται.

Άρα μετά τον Χατζηγάκη που τον άφησε πίσω και την Κεραμέως που τον απείλησε στη δεύτερη θέση, ο πάλαι ποτέ καρατερίστας των μεταμεσονύκτιων εκπομπών σε περιθωριακά κανάλια -με τον οποίο ήθελαν οι πάντες σέλφι- πάει για τέταρτος.

Τέταρτος ίσος τέλος γι’ αυτόν.  Ιδίως όταν είναι φανερός ο σχεδιασμός του συστήματος Μητσοτάκη να τον αντικαταστήσει απέναντι στο ακροδεξιό ακροατήριο, με τον φιλόδοξο κλώνο του Κ. Μποδγάνο…

  Ίσως κάποια στιγμή πρέπει να ερευνηθεί γιατί ο Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να τον ξεπουπουλιάζει.

 Είναι η συνήθεια των κληρονόμων να πνίγουν τους υπηκόους τους, αν τους περάσει από το νου ότι μπορούν να τους απειλήσουν; Τον πληρώνει αναδρομικά για όσα έλεγε από το ΛΑΟΣ για τα χρυσά κουταλιά και τα συναφή;

 Έμαθε κάτι από αυτά που δεν σηκώνει η συγκεκριμένη οικογένεια, ειδικά αν απειλεί τα συμφέροντα της;

Πάντως το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς είναι ότι ο Αδωνις είναι στα πάνω του. Έκανε το πένθος του στις παραλίες το καλοκαίρι και έκτοτε κάνει αγγαρεία με κάτι ξέπνοες εμφανίσεις στο γνωστό στασίδι.

Χωρίς διάθεση να υπερασπίσει τίποτε και κυρίως τον Μητσοτάκη.  Προφανώς νιώθει σαν γαλοπούλα καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Αλλά προσοχή: Ο Άδωνις είναι πονηρός. Σκληρό καρύδι και επαγγελματίας. Μπορεί ένα “βουτυρόπαιδο” σαν τον Κυριάκο  που “γεννήθηκε με χρυσά κουτάλια» – να έχει ισχύ απέναντί του, αλλά και ο Γεωργιάδης δεν είναι του πεταματού: αυτοδημιούργητος, μαχητικός, ικανότατος,  παιδί της πιάτσας,  εκπαιδεύτηκε στη σχολή Καρατζαφέρη και δεν θα πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Ήδη άρχισε να κλιμακώνει τις  προειδοποιήσεις που στέλνει από τη στιγμή ο ο Μητσοτάκης τον έβγαλε από το κάδρο.

Αυτή τη φορά μπουμπούνισε στο δόξα πατρί τον Πρωθυπουργό, παραπέμποντάς στη σκηνοθεσία της Σαντορίνης και το τραγικό άνοιγμα του τουρισμού. Το οποίο πρέπει να είχε πολύ Θεοχάρη για να το βρίσκει “επιτυχές”.

Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω. “Πέσαμε έξω» είπε ο κατ’ όνομα υπουργός  Ανάπτυξης. Εννοεί ότι έπεσε έξω ο Μητσοτάκης- ο  ίδιος από πού κι ως πού;

 Με όσα είπε για την κυβερνητική αποτυχία του θέρους δείχνει τον Πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για το φουντωμένο δεύτερο κύμα. Πρόκειται για πόλεμο των πατρικίων με τους πληβείους της ΝΔ. Ε ρε, κάτι γλέντια -που θα έλεγε και Καραγκιόζης.

Ο Άδωνις έριξε μια χειροβομβίδα στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου και απολαμβάνει την έκρηξη που κομματιάζει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

 Από αυτή την άποψη σαν γαλοπούλα πριν τα Χριστούγεννα ίσως δεν πρέπει να αισθάνεται μόνο ο ίδιος.