Άλεξ Πατέλης: Ιμπέριουμ

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Το ιμπέριουμ Πατέλη ακυρώνει τον Άδωνι ως εκπρόσωπο των αρχαίων Ελλήνων. Και θα ψηφίσει και θα ξεχάσει το πόνημα – προσφορά στην οικογένεια…    

Το θέμα της σεξουαλικότητας των έμβιων όντων, η ανθρωπότητα το έλυσε από τον καιρό του Δαρβίνου.

Το θέμα της ισότητας δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών η κοινωνία – η ευρωπαϊκή τουλάχιστον- το έλυσε τον προηγούμενο αιώνα.

Ο καθένας μπορεί να συμβιώνει με όποιον θέλει, με οποιαδήποτε μορφή, έχοντας πλήρη νομική κάλυψη: να συνάψει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης και να ορίσει τα κληρονομικά και περιουσιακά του θέματα – και τα σκυλιά δεμένα.

Η αντιστοίχιση της φύσης με την κοινωνία και τους νόμους είναι πλήρης, θα έπρεπε να κλείνει τη συζήτηση στην Ελλαδα.

Περιέργως όμως τίθεται και η τεκνοθεσία -που σε άλλες χώρες ισχύει- ως αναπόσπαστο δικαιωμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Η ευκολία με την οποία το αντιμετωπίζει η συντηρητική ΝΔ είναι παλαιοκομματική επιλογή ψηφοθηρίας.

Μια πουριτανή σαν τη Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται απελευθερωμένη όχι απλώς στην υιοθεσία, που θα ήταν συζητήσιμο, αλλά με παρένθετους γεννήτορες -ακόμη και όταν φτάνει ως την ναζιστικής επινόησης ευγονική.

Από κοντά ο Άδωνις Γεωργιάδης, που υπογράφει το βιβλίο «Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα- ο μύθος καταρρέει» -η δευτερη έκδοση του οποίου έχει εξαντληθεί.

Ποιος μύθος; Ότι από τους αρχαίους Ελληνες η «ομοφυλοφιλία υπήρξε πράξη αποδεκτή και προβεβλημένη». Όπως λεει: «Ουδέποτε… την αντιμετώπιζαν, ιδιαιτέρως αρνητικά».

Δεν ήταν «πολύ ανεκτικότεροι ημών και δεν ισχύει ότι «η ομοφυλοφιλία ήταν μία πράξις όχι μόνον αποδεκτή, αλλά και σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα εκείνης της εποχής».

Από τον Άδωνι μαθαίνουμε ότι ως «επιλογή» στην «προσωπική ζωή» είναι «θεμιτή», αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι «το φυσιολογικό» και οσοι έχουν αυτή τη συνήθεια υστερούν των υπολοίπων.

«Συνήθεια»! Το θεωρεί «παρακμή της σημερινής εποχής «δεν θα επιτρέψει να αποδοθεί στην κλασσική Ελλάδα».

Οργίζεται επειδή «στην Ολλανδία ως πρόοδος παρουσιάσθηκε νόμος που επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά».

Απορεί: τι θα απαντήσουν στα παιδάκια… όταν θα «μάθουν την αλήθεια»; Αναλογιζόμενος τις «καταστρεπτικές συνέπειες σε θεσμούς όπως η οικογένεια».

Δεν αποκήρυξε ποτέ τις απόψεις του -όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις- αλλά και τα ντουβάρια στο μέγαρο Μαξίμου ξέρουν ότι αν δεν ψηφίσει την τεκνοθεσία θα βρεθεί απέναντι στον άνθρωπο που επηρεάζει, όσο και ο Δοξιάδης, τον Μητσοτάκη: τον Άλεξ Πατέλη.

Η γνώμη του ως οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, μπορεί να επικρατεί των αρμόδιων υπουργών. Αλλά με ποια αρμοδιότητα προωθεί τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση στο υπουργικό Συμβούλιο και την Κ.Ο της ΝΔ; Με την απειλή -δηλαδή τον… εκβιασμό στον Πρωθυπουργό- ότι θα την κάνει, αν δεν ψηφιστεί ο νόμος «του»;

Το ιμπέριουμ Πατέλη ακυρώνει τον Άδωνι ως εκπρόσωπο των αρχαίων Ελλήνων. Και θα ψηφίσει και θα ξεχάσει το πόνημα – προσφορά στην οικογένεια…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR