Άμεση εκκένωση πλοίου

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το δηλωμένο με παραποιημένο όνομα “κυβέρνηση” πλοίο, με τα πραγματικά του στοιχεία ως “Μητσοτάκης ΑΕ”, με παράνομο εμπόρευμα, σκανδάλων, αναθέσεων, παρακολουθήσεων και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, προσέκρουσε σε ύφαλο δημοκρατίας. Το γεμάτο με παρακρατικούς, πετσομένους, μέρος ελίτ, παραδικαστικούς λειτουργούς και ακροδεξιούς τουρίστες, άριστο και αβύθιστο σκάφος, μπάζει νερά.

Η ορχήστρα των ΜΜΕ συνεχίζει να παίζει ήχους τράρλεστον, ενώ πανικόβλητοι, υπόλογος  καπετάνιος, υπογράφοντες εισαγγελείς και καλύπτοντες το παράνομο φορτίο, προσπαθούν να επιβιβαστούν σε σωσίβιες λέμβους. Ακολουθούν υπουργοί και βουλευτές, παρατρεχάμενοι και σύμβουλοι, διευθυντές και golden boys, κουμπάροι παρακούμπαροι και ανήψια, να ποδοπατούν και να ποδοπατιούνται, για μια θέση κρυψώνα επιβίωσης σε βάρκα προσφύγων και μεταναστών, από τα αμπάρια.

Ήδη έχουν αρχίσει “ρυπαρά δίκτυα” και δάχτυλα να δείχνουν τον καπετάνιο ως υπεύθυνο της λανθασμένης και καταστροφικής εξ αρχής πορείας. Καταλογίζουν επίσης  ευθύνες στον καπετάνιο, για το υπέρβαρο παράνομο φορτίο απληστίας, που μετέφερε με δική του ευθύνη. Οι πρώτοι που πήδηξαν στην θάλασσα χωρίς σωσίβια ήταν οι σωματέμποροι, οι νταβατζήδες και οι παιδοβιαστές, μαζί με την ομάδα greek mafia, που παρείχαν άτυπες υπηρεσίες στον καπετάνιο.

Κάποιοι αναφέρουν πως ο καπετάνιος έχασε τον έλεγχο του πλοίου, καθώς αίφνης έφτασε στα χέρια του ένας άσπρος φάκελος! Διέταξε άμεση εκκένωση του πλοίου και εγκατέλειψε την θέση του, συγκαλώντας έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην λέμβο διάσωσης. Ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, απειλές, βρισιές και ουρλιαχτά, πως “μαζί τα φάγαμε” γι’ αυτό και θα σας πάρω μαζί μου, γρύλισε απευθυνόμενος στον εισαγγελέα του πάγου και στην εισαγγελέα πολυγραφικών υπογραφών παρακολουθήσεων, τα πάντα όλα. Ήδη έχουν προστρέξει προς δικαστική εκπροσώπηση κατηγορούμενων, γνωστοί ποινικολόγοι, όπως Μοντελοπνίχτης, Ελληνογάλος και Σεβάσμιος Σνίφ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απειλεί και βρίζει, κρεμασμένος από το κατάρτι, ενώ το πλήθος φωνάζει ρυθμικά “πήδα,. πήδα”. Αλλόφρων πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής φωνάζει “θα τα πούμε … μέσα”. Το ναυάγιο που θα μείνει γνωστό ως “παρεκτροπή της εκτροπής”. Παραίτηση; Ο άλλος δεν παρέδωσε καν! Η ΝΔ στην θάλασσα! Σώστε την θεματική! Ή βουλιάζουμε ή βουλιάζουμε! Και θα σωθούνε λίγοι ….