Έλενα Ακρίτα: Σχολιαστές

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν έτσι «παράγουν πολιτική» – που λέει κι ο Κασσελάκης – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι σχολιαστές των σχολιαστών…

Προσέξτε πώς εξελίχθηκε το θέμα. Ο Θάνος Δημάδης, ανταποκριτής ελληνικού αντι-ΣΥΡΙΖΑ καναλιού στην Αμερική το 2016, μας απασχόλησε ως πρωταγωνιστής στο περιβόητο «περούκα-gate»: παρακολουθούσε, μεταμφιεσμένος, στη Νέα Υόρκη τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Οκτώ χρόνια από τότε, έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, όταν αναφέρθηκε – λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; – ως εμπλεκομένη στην κρίση του Πρωθυπουργού με το συγκρότημα Μαρινάκη.

Πώς την υπερασπίσθηκε; Με έναν οχετό κατά του… Τάιλερ ΜακΜπέθ: – αρχίζοντας: «Το «λάθος» της Μαρέβας Μητσοτάκη είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ…»

Αυτός ο Τάιλερ, όπως θα ξέρουν πλέον οι περισσότεροι, είναι ένας Αμερικανός που μπήκε στη ζωή μας ως σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη και – μεταξύ μας – μάλλον δεν έχει καταλάβει τον ρόλο του.

Φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, όπως τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχασε τόσες εκλογές, πρέπει να ψάξουν να βρουν τι φταίει. Γι’ αυτό ήρθε ο Στέφανος, θα κάνουμε το καλύτερο να γίνει πρωθυπουργός», έλεγε στον Χατζηνικολάου προ καιρού…

Ενοχλητικό, αν νομίζει ότι μαζί εξελέγησαν στην ηγεσία για να «κάνουν» οτιδήποτε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο Δημάδης να ξερνάει εναντίον του.

– «Είναι άνεργος, κρέμεται από το παντελόνι του άντρα του, σέρνεται σαν βαλιτσάκι… φοράει κολλητά παντελόνια που αναδεικνύουν τους γλουτούς του, γλυκοκοιτάζει τον άντρα του μπροστά στις κάμερες και δηλώνει έτσι ότι είναι η δούλα και κυρά του, υπεύθυνος για το κατούρημα του σκύλου τους».

Όλα αυτά «δεν είναι η Μαρέβα», κατά τον Δημάδη.

Ουδείς θα είχε δώσει σημασία αν η βουλευτίνα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, δεν έσπευσε να… αποκαταστήσει τον ΜακΜπέθ – με το ίδιο ύφος: «Τo λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα».

– «Πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις. Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός και δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία». Για να καταλήξει «Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Δικαίωμα της να εκθειάζει όποιον της κάνει κέφι απέναντι σε οποιονδήποτε. Αλλά με ποια ακριβώς ιδιότητα από τον Δημάδη έφτασε την πρωθυπουργική σύζυγο;

-«Έχει το σπίτι του Βολτέρου, 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες, αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στη Λυρική, κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου της, παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες…»

Αποτέλεσμα; Οι Μητσοτάκηδες προσφεύγουν στα Δικαστήρια, η ίδια λέει ότι τους περιμένει στα μαρμαρένια αλώνια και ο Δημάδης τρίβει τα χέρια του: πού να το φανταστεί τι θα προκαλούσε;

Εκούσα – άκουσα, η Ακρίτα βάζει το κόμμα της σε λάθος ράγες: να πάει στις εκλογές με καύσιμη ύλη αναρτήσεις που μέχρι στιγμής στο εσωτερικό του έχουν ενθουσιάσει μόνο τον Πολάκη και τη Δούρου…

Αν έτσι «παράγουν πολιτική» – που λέει κι ο Κασσελάκης – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι σχολιαστές των σχολιαστών…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR