Έλεος! Ευτελίζει την Αριστερά, έπρεπε να τον βάλουν να ευτελίσει και την επέτειο του Πολυτεχνείου;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος


Δεν ξέρουμε πώς θα ερμηνεύσουν οι ειδικοί της ανθρώπινης συμπεριφοράς την κυριαρχία του Στεφ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, με την υποστήριξη της τριπλέτας Πολάκης- Παππάς – Δούρου και την ανοχή του Τσίπρα.

Ούτε και ενδιαφέρει κανέναν άλλωστε, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τα καμώματα κάποιου που προσπαθεί να γίνει αριστερός σε δυο μήνες- αλλά εξελίσσεται σε όνειδος για όσους έχουν αριστερή συνείδηση και ιστορική γνώση.

Εν πάση περιπτώσει περί ορέξεως ουδείς λόγος. Τον Κασσελάκη θέλουν οι Συριζαίοι, τον Κασσελάκη έχουν και με τον Κασσελάκη θα εξαερωθούν, ως κόμμα.

Η μόνη διαβεβαίωση περί του αντιθέτου  που διαθέτουν είναι η τηλεοπτική κατάθεση του Αμερικανού συζύγου του ότι “ο Στέφανος θα γίνει Πρωθυπουργός”.

Για να το λέει ένα βαθύς γνώστης της πολιτικής στην Ελλάδα, έτσι θα είναι.

Ότι πρέπει πάντως για την τηλεθέαση στην εκπομπή κάποιου στον οποίο ο Πολάκης έχει καθυβρίσει για κομπίνες με τη εφορία, κατασκευασμένες υποθήκες και “χρέη σε όποιον μιλάει ελληνικά”.

 Προπηλακίζοντας όποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  τολμούσε να μιλήσει στην ραδιοφωνική εκπομπή του.

Προφανώς ο Κασσελάκης έχει την ιδιότητα να απαλλάσσει τον Νίκο Χατζηνικολάου από όσα του καταλόγισε ο Πολάκης- εισπράττοντας ως απάντηση ότι “είναι άθλιος συκοφάντης”.

Αν ο ευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαίωμα των στελεχών του, γιατί τους ανήκει το κόμμα τους, το Πολυτεχνείο, οι συμβολισμοί και το πολιτικό του περιεχόμενο δεν τους ανήκει καθόλου.

Δεν μπορούν να το  θέσουν στη… διάθεση του Κασσελάκη, που του βεβήλωσε, όσο και την Μακρόνησο, με συνοδό κάποιον μόνο “Μακρονησιώτης” δεν θα μπορούσε να είναι, αλλά …διαθέτει σκάφος.

Είναι ντροπή για ένα κόμμα που λέει ότι ανήκει στην Αριστερά, να μην τολμάει ο επικεφαλής του  να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο – όπως έκαναν οι προκάτοχοι του -και να τον στέλνουν στα μουλωχτά σε άσχετο χώρο, χιλιόμετρα μακριά, για να “τιμήσει” μια εξέγερση με την οποία δεν κολλάει με τίποτε.

Πρώτοι το είπαν οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να τον συνοδεύσουν, αν δεν του απαγόρευσαν κιόλας να εμφανιστεί στην Πατησίων.

Αντί όσοι τον περιστοιχίζουν και τον ντύνουν αριστερό να προβληματιστούν μόνο από αυτό,  οργάνωσαν καταδρομική επιχείρηση για να ισχυριστούν ότι… πήρε μέρος και στην πορεία.

Ποια πορεία; Τον εμφάνισαν για λίγο, τον φωτογράφησαν και τον απέσυραν – για να συνεχίσει τη βραδιά του σε κάποιο μπαρ.

Αν τον έπαιρνε να συμμετέχει κανονικά την πορεία θα ήταν μαζί όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την γενιά του Πολυτέχνου ήταν παρόντες στον ηρωικό Νοέμβρη του 1973.

Ότι του επέτρεψαν να καπηλευτεί το ορόσημο, πλαισιωμένος από πρόσωπα που δεν έχουν σχέση ούτε με το ιστορικό γεγονός ούτε με τα νοήματά του συνιστά ολίσθημα που θα πληρώσει συνολικά ο ΣΎΡΙΖΑ.

Μπορείς να πάρεις τον Κασσελάκη από τη Δεξιά, αλλά δεν μπορείς να πάρεις τη Δεξιά από τον Κασσελάκη.